Volledig scherm
© shutterstock

27 februari: Tentoonstelling over ‘Vliegenmeppers’ in Hulst

Van 27 februari tot 26 maart is er een tentoonstelling over vliegenmeppers te zien in Museum ‘s Landshuis in Hulst. Iza van Riemsdijk verzamelt vliegenmeppers. De eerste kocht zij in 1989 in Japan - een zachtroze in de vorm van een vlinder met een vlinderdasje, met in het handvat een pincetje om de dode vlieg mee op te ruimen. Bijna dertig jaar later telt haar verzameling ruim 2800 exemplaren uit de hele wereld, want overal waar vliegen (en muggen) voorkomen, wordt gemept. De tentoonstelling in het ‘s Landshuis in Hulst laat honderden vliegenmeppers en vliegenverjagers zien, uiteenlopend van poppenhuisvliegenmeppers, de uitschuifbare ‘Sudden Death’, tot vliegenmeppers uit Texas van bijna een meter, en van antieke vliegenklappers, spotgoedkope modellen uit de schappen van Wibra en Blokker tot designmeppers van Tupperware® en Alessi. Het museum is gelegen aan de Steenstraat 28 in Hulst en is iedere dag geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    De Heemkundige Kring Sas van Gent organiseert op dinsdag 26 februari een lezing genaamd ‘Amsterdam in beeld(en), met hier en daar een Zeeuws sausje’. Tijdens deze lezing zal enthousiaste gids in Amsterdam, Theo Sarneel, heel wat verhalen vertellen over de geschiedenis, de cultuur en het hedendaagse leven van de stad. Theo neemt je mee door bijna 800 jaar Amsterdam en tipt daar waar het kan, de Zeeuwse invloeden even aan. De avond vangt aan om 19.30 uur en de toegang is gratis. Locatie van de lezing zal zijn bij MFC de Statie aan de Canadalaan in Sas van Gent.