Volledig scherm
© Getty Images

25 februari: Informatieavond over stadsvogels in Terneuzen

De gemeente Terneuzen, natuurbeschermingsvereniging De Steltkluut en Natuur&Zo houden maandag 25 februari een informatieavond over stadsvogels in de gemeente Terneuzen. Het gaat slecht met de stadsvogels in Nederland. De laatste decennia zijn soorten als de huismus en spreeuw drastisch in aantal afgenomen. Hoe is het gesteld met de stadsvogelpopulatie in Terneuzen? Alex de Smet van de vogelwerkgroep van De Steltkluut heeft afgelopen 10 jaar onderzoek gedaan naar broedvogels in een deel van Katspolder en Zeldenrust te Terneuzen. Hij gaat tijdens de informatieavond in het gemeentehuis van Terneuzen in op het voorkomen van de verschillende soorten en de verschillen die in de 10 jaar van het onderzoek zijn opgetreden. Ook geeft hij tips hoe huiseigenaren en huurders gierzwaluwen, mussen en vleermuizen kunnen helpen. De informatieavond in het restaurant van het gemeentehuis duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Aanmelden kan tot 22 februari via natuurenzo@terneuzen.nl. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    De Heemkundige Kring Sas van Gent organiseert op dinsdag 26 februari een lezing genaamd ‘Amsterdam in beeld(en), met hier en daar een Zeeuws sausje’. Tijdens deze lezing zal enthousiaste gids in Amsterdam, Theo Sarneel, heel wat verhalen vertellen over de geschiedenis, de cultuur en het hedendaagse leven van de stad. Theo neemt je mee door bijna 800 jaar Amsterdam en tipt daar waar het kan, de Zeeuwse invloeden even aan. De avond vangt aan om 19.30 uur en de toegang is gratis. Locatie van de lezing zal zijn bij MFC de Statie aan de Canadalaan in Sas van Gent.