Volledig scherm

21 juni: Onthulling glassculptuur in Terneuzen

De Vliegende Hollander van Jan Leenknegt wordt officieel onthuld aan bezoekers van Toonbeeld in Terneuzen. Dat gebeurt tijdens het jaarlijkse zomerfestival op vrijdag 21 juni om 19.15 uur. In 2018 werd Toonbeeld benaderd door de Rabobank in Terneuzen met de vraag of de cultuurorganisatie eventueel geïnteresseerd was in de overname van De Vliegende Hollander van Jan Leenknegt. In verband met een interne verbouwing bij de Rabobank moest de glassculptuur helaas uit het bankgebouw worden verwijderd.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. IJzendijke weer twee dagen oorlogsgebied, bij viering 75 jaar bevrijding
    PREMIUM

    IJzendijke weer twee dagen oorlogsge­bied, bij viering 75 jaar bevrijding

    IJZENDIJKE - Het centrum van IJzendijke is dit weekend weer twee dagen oorlogsgebied, met zaterdag legervoertuigen en zwaarbewapende militairen in de Koninginnestraat en op de Markt. Net iets meer dan 75 jaar geleden was dat ook zo, toen Canadezen IJzendijke 17 oktober 1944 bevrijdden. Zondag gaan de activiteiten nog door, bij de boerderij van de familie De Dobbelaere aan de Isabellaweg waar bij een ontploffing 20 oktober 1944 veel mensen omkwamen.