De schieting tijdens de Bamisfeesten van 2014.
Volledig scherm
De schieting tijdens de Bamisfeesten van 2014. © Camile Schelstraete

20, 21 en 22 september: Kloosterzande in de ban van Bamisfeesten

KLOOSTERZANDE - Met drie dagen spel, muziek en sportief vermaak voor jong en oud sprokkelt carnavalsstichting De Kloorianen weer geld bij elkaar voor het komende leutfeest. Deze traditionele Bamisfeesten worden gehouden in de tent bij Lodge 45. 

Vrijdagavond is om 20.00 uur de aftrap met de Bamis Bingo, gevolgd door een afterparty. Zaterdagmiddag volgt om 14.30 uur sportief vermaak met de Bamisrun. Daarnaast is er een schieting en mosselmaaltijd. Zaterdagavond staat om 21.00 uur als nieuw item 'the wheel of music 'op het programma. Willekeurige bezoekers geven een slinger aan het rad met diverse muziekstijlen. De muziekstijl die bij de stop wordt aangegeven, zal dan door dj Arnout en een gast dj ten gehore worden gebracht. 

Zondagmorgen gaat om 11.00 uur een fiets- en wandeltocht van start. 's Middags trekt de jeugd tot en met 12 jaar de riempjes aan bij de dikke banden race. In de Lodge draait voor de jeugd de Bamis bios. Verder is er een bierquiz, veiling, likeurproeverij en een optreden van het muzikale duo Poortman & Knopen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Discriminatie is soms een goedbedoelde opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’
    PREMIUM

    Discrimina­tie is soms een goedbedoel­de opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’

    MIDDELBURG - Hij stierf bijna 7.000 kilometer hier vandaan. Toch is de dood van de Amerikaan George Floyd ook in Zeeland geen ver-van-mijn-bed-show. Ook hier neemt racisme toe, blijkt uit recent onderzoek. In Zeeland ging het vorig jaar nog om 300 meldingen. ,,Nog regelmatig krijg ik te horen: ga terug naar je eigen land. Waar moet ik dan heen? Ik kom hier vandaan”, zegt Angelique Duijndam, medeorganisator van de demonstratie Black Lives Matter, maandag in Middelburg.