Volledig scherm
© Thinkstock

14 juni: Lezing over klimaatakkoord in Groede

GROEDE - In de Grote Kerk in Groede wordt vrijdagavond vanaf 19.30 uur de lezing ’Parijs op z'n Zeeuws’ gehouden, over de regionale invulling van het klimaatakkoord.

Na de inleiding door Bart Groot (Stichting Duurzaam Groede) spreekt de Sluise wethouder Peter Ploegaert over de regionale energietransitie. De noodzaak tot versnellen van de uitvoering van het klimaatakkoord wordt uitgelegd door Ira von Harras (ZMf), en Neldes Hovestad (Dow) spreekt over de rol van de chemische industrie in het bereiken van klimaatdoelen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. IJzendijke weer twee dagen oorlogsgebied, bij viering 75 jaar bevrijding
    PREMIUM

    IJzendijke weer twee dagen oorlogsge­bied, bij viering 75 jaar bevrijding

    IJZENDIJKE - Het centrum van IJzendijke is dit weekend weer twee dagen oorlogsgebied, met zaterdag legervoertuigen en zwaarbewapende militairen in de Koninginnestraat en op de Markt. Net iets meer dan 75 jaar geleden was dat ook zo, toen Canadezen IJzendijke 17 oktober 1944 bevrijdden. Zondag gaan de activiteiten nog door, bij de boerderij van de familie De Dobbelaere aan de Isabellaweg waar bij een ontploffing 20 oktober 1944 veel mensen omkwamen.