De belangrijkste info over corona is voor iedereen beschikbaar

achter de schermenBeste lezer,

Nederland maakt bijzondere tijden door, waarbij ieders gezondheid in het geding is. Zoals iedereen willen wij als BN DeStem ook graag onze bijdrage leveren aan de bestrijding van het virus. Daarom zetten wij onze artikelen over hoe te zorgen voor de eigen gezondheid en die van anderen tijdelijk vrij beschikbaar voor iedereen. 

Ook de artikelen met tips over praktische zaken zijn onbeperkt leesbaar. Net als het nieuws zelf: ons liveblog waarin al het nieuws wordt samengebracht en dat voortdurend wordt ververst, is voor elke bezoeker van site en app ongehinderd leesbaar, hoe vaak per dag ook. Zo kan iedereen alles lezen wat iedereen moet weten.

De verhalen die niet tot de eerste levensbehoeften behoren, zoals columns en interviews die extra duiding geven, houden we wel premium. Dat is wel zo netjes tegenover onze abonnees, die met hun bijdragen onze journalistiek levend houden. Journalistiek is meer dan de ene mening tegenover de andere zetten. Journalistiek is uitzoeken hoe het zit, hoe het werkt. Het is verhalen vertellen die anderen liever verborgen houden. Dat vereist deskundigheid, doorzettingsvermogen en heel veel tijd. Journalistiek heeft waarde en kost dus geld. 

Als u het niet al bent, ook u kunt abonnee worden. Dan steunt u ons. En geeft u uzelf onbeperkt toegang tot al onze journalistiek. Op welk moment u maar wilt. Dat kan al voor 1,15 euro per week via deze link. U bent van harte welkom!

Vriendelijke groet,

André Trompers, hoofdredacteur BN DeStem

PS: Benieuwd wat er dan zoal in die premium-verhalen staat? Iedereen kan er drie per maand gratis lezen, als kennismaking.

André Trompers
Volledig scherm
André Trompers © Foto Jan Stads / Pix4Profs
  1. Lezers steunen krantenbezorgers: “Stroopwafels aan de deur als blijk van waardering”
    Achter de Schermen

    Lezers steunen krantenbe­zor­gers: “Stroopwa­fels aan de deur als blijk van waardering”

    In Nederland staan elke dag 6000 bezorgers bij het krieken van de dag op om de kranten van DPG Media te bezorgen bij de abonnees. Dat klepperen van de brievenbus is in het dagelijks leven voor veel mensen een vaste waarde en een belangrijk onderdeel van hun ochtendritueel. Opstaan, douchen, ontbijten, mét een verse krant. Zo zijn we dat gewend. Nu het coronavirus Nederland heeft lamgelegd, is de rol van de krantenbezorger nóg belangrijker geworden. De krant is voor veel abonnees een anker, een houvast. En alle zeilen worden bijgezet om die ‘huisvriend’ te blijven bezorgen.