Amateurvoetbal online

van de hoofdredactieEr is bij BN DeStem geen facebookpagina waarbij de betrokkenheid zo groot is als de pagina BN DeStem amateurvoetbal. Er is geen twitteraccount met zoveel reacties en retweets als ons account voor amateurvoetbal. Het regionale amateurvoetbal is een community met grote onderlinge betrokkenheid, een community die leeft.

Dat gevoel probeerde ik vorige week vrijdag te verwoorden voorafgaand aan de uitreiking van de BN DeStem VoetbalAwards in Hoeven. Tijdens deze jaarlijkse avond krijgen de beste spelers, trainers en clubs uit het regionale amateurvoetbal in West-Brabant hun prijzen. Een klein wereldje, maar wel één met veel gezonde rivaliteit, ludieke plagerijen en aan het einde van de rit gezamenlijke polonaises.

Takenpakket

André Trompers
Volledig scherm
André Trompers © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Het is mooi om als BN DeStem een verbindende factor te kunnen zijn binnen die wereld. Wij brengen nieuws en verslagen over het regionale amateurvoetbal, maar hebben ons takenpakket de laatste jaren flink uitgebreid.

Natuurlijk, in de zaterdag- en maandagkrant zijn gedurende het seizoen de nodige pagina’s ingeruimd voor de verslagen over het regionale amateurvoetbal, maar er is meer. Op onze website zijn we de hele week actief, op Facebook wordt er dag in dag uit fanatiek gereageerd op onze berichten en in deze beslissende slotfase van het seizoen zijn we met name in het weekend voor velen een belangrijke nieuwsbron. 

Bekend voetbaltwitteraar Ferry de Bont uit Hoeven wijdde er maandag een tweet aan, die zorgde voor enige trots bij onze collega’s die zich zo toegewijd inzetten voor het regionale amateurvoetbal: ‘Op dagen als deze is het een genot om de twitterpagina @bndestemvoetbal te volgen. Nacompetitie amateurvoetbal, met veel vuurwerk, bier, verdriet en blijdschap. En dat in, soms humoristische, fotoverslagen. Heerlijk’. Mooie woorden, die aangeven dat we opvallen in het wereldje.

Verbindende factor

In mijn tijd op de sportredactie had ik als doel met BN DeStem een rol op te eisen binnen deze community. Dat is gelukt. En dat is ook vooral te danken aan collega Dennis Kas. Online sportredacteur, verslaggever, maar bovenal fanatiek liefhebber en volger van het West-Brabantse amateurvoetbal. Hij kent iedereen, krijgt van Jan en alleman tips, wordt gevolgd, wordt bekritiseerd, maar is vooral dé verbindende factor namens BN DeStem binnen deze community. 

Moerse Boys, Victoria’03 en WDS’19

Dennis is goud waard voor ons, omdat hij ervoor zorgt dat onderwerpen worden belicht en communities de aandacht krijgen die ze verdienen. Het doet hem oprecht pijn dat ie juist dít weekend in het buitenland zit. Hij had maar wat graag de nacompetitiefinales van Moerse Boys, Victoria’03 en WDS’19 vanaf de zijlijn gevolgd. Wat Dennis nu morgen doet tussen half 3 en kwart over 4? Op zijn hotelkamer in Kopenhagen ons twitteraccount volgen met het bordje ‘niet storen aub’ op de deur. En hij zal zeker niet de enige zijn!

André Trompers
waarnemend hoofdredacteur

Reageren? hoofdredactie@bndestem.nl