Volledig scherm
PREMIUM
© photo: Cor Vos

Perfectionist Kruijswijk ontpopt zich tot onbetwiste kopman

ProfielNa de Tour de France rijdt Steven Kruijswijk (31) deze Vuelta opnieuw met de allerbesten mee. Hij staat vijfde in het klassement. Dit is het beste jaar uit zijn carrière. Bovendien manifesteert hij zich als een ware kopman. Een profiel.

Door Daan Hakkenberg

 De Vuelta duurt meer dan drie weken, maar voor Steven Kruijswijk is het een wedstrijd van dag tot dag. Concurrenten? Die ziet hij wel vooraan de race. Hij besteedt er niet onnodig aandacht aan. Heeft toch geen zin. Klassement? Vijfde? Podiumkansen? Ach, hij ziet het wel. Zelfs als hij alles geeft, heeft Kruijswijk nog niet in de hand op welke plek hij eindigt.

  1. Kiezen voor Vuelta-voucher is een gemiste kans
    COLUMN

    Kiezen voor Vuelta-vou­cher is een gemiste kans

    Een Vuelta in het najaar. ‘Dat wordt lastig’, zo reageerde de Bredase wethouder Daan Quaars afgelopen week op het besluit om de Ronde van Spanje samen met de Tour de Giro verplaatsen naar het najaar. ‘Lastig’. Dat woord wekte na meer dan een maand daadkrachtig overleven in de coronacrisis de nodige verbazing. November is koud en geen feestmaand, verwoordde de politicus zijn twijfels. Zeker nooit bij NAC op de tribune gezeten in november.