Mannen uit Steenbergen (77) en Delft (55) omgekomen bij vliegtuigcrash in Willemstad, bergen duurt nog de hele avond

live | videoWILLEMSTAD - Bij Willemstad in Noord-Brabant is een sportvliegtuigje met twee inzittenden neergestort nadat het in de lucht een ander sportvliegtuigje raakte. De inzittenden, Mano Groenland (77) uit Steenbergen en René Bubberman (55) uit Delft, hebben de crash niet overleefd. Het andere toestel maakte een noodlanding. 

Volledig scherm
Vliegtuigjes in botsing en neergestort Willemstad. © arie kievit

Het ongeluk gebeurde rond 12.20 uur in de lucht ten zuiden van Willemstad. Eén van de twee vliegtuigjes stortte neer in een weiland bij de Noordlangeweg. Hulp mocht voor de twee inzittenden echter niet meer baten. Het tweede toestel landde veilig in een ander weiland. 

Berging duurt hele avond

De berging gaat nog de hele avond duren. Volgens een politiewoordvoerder komt dat onder meer omdat gespecialiseerde bergers vanuit het hele land moeten komen naar het weiland in de buurt van Oudemolen waar het vliegtuig en een ander betrokken toestel terechtkwamen. Het toestel, een Piper Cub uit het begin van de jaren vijftig, is zo ernstig beschadigd dat het niet in één stuk geborgen kan worden.

Lees alle updates terug over het ongeluk hieronder. 

Volledig scherm
Hulpdiensten bij het vliegtuig bij Willemstad. © MaRicMedia / Tom van der Put
Volledig scherm
Hulpdiensten bij het vliegtuig bij Willemstad. © MaRicMedia / Tom van der Put
  1. Pakketten
    Boerenpraat

    Pakketten

    MADE - En, een beetje rustiger nu? Deze vraag krijg ik met regelmaat van klanten in onze kaaswinkel. Laatst ook weer. Ik begon meteen te ratelen over de late oogst van de sojabonen dit jaar. En dat daarna de wintertarwe nog gezaaid moest worden, maar dat het te nat was. En tussendoor was ik de voorbeelden van onze kerstpakketten 2019 aan het bedenken. Deze moeten ook na twintig jaar nog verrassend en origineel zijn. En betaalbaar, met genoeg keuze in elke prijsklasse.