Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

Bekijk hier de uitslagen per gemeente in West-Brabant

Het merendeel van de stemmen is geteld. De VVD is in bijna alle gemeenten in West-Brabant de grootste partij. Bekijk hier hoe in uw gemeente is gestemd.

De VVD wint in Bergen op Zoom, maar wat daarnaast opvalt is dat DENK meer stemmers heeft dan de PvdA. 

Ook in Steenbergen gaat de winst naar de VVD, maar het verschil is klein. De PVV zit de liberalen op de hielen.

Omstreeks 0.15 uur in de nacht van woensdag op donderdag is Woensdrecht als eerste gemeente in West-Brabant met de uitslag van de verkiezingen naar buiten gekomen. Ook in Woensdrecht is de VVD de grootste partij, op de voet gevolgd door de PVV

Jesse Klaver heeft Roosendaal er niet toe kunnen bewegen massaal op GroenLinks te stemmen. Die partij kwam tot 8,9 procent van de stemmen. In de schaduw van winnaar VVD en ook nog ruim achter de PVV en het CDA.

In Rucphen is de PVV opnieuw de grootste. Liefst 38,9 procent van de stemmers in Rucphen stemt op de partij van Geert Wilders. Op hele ruime afstand gevolgd door de VVD. 

In Halderberge valt ook de groei van de PVV op, maar de VVD is hier de grootste

Ook in Oosterhout geen grote verrassingen. De VVD is ook hier de grootste partij, gevolgd door de PVV. 

Verrassingen in Geertruidenberg? Nee, ook hier wint de VVD en is de PVV de nummer twee

Ook in Drimmelen geen spannende uitslag. De VVD won hier met overmacht, gevolgd door de PVV.

Ook in Gilze en Rijen geen verrassingen. De VVD gaat hier nog steeds soeverein aan kop. De PVV is in Gilze en Rijen de tweede partij.

In Waalwijk zijn het CDA en de PVV gestegen, de VVD blijft ook in deze gemeente echter de grootste.

In Werkendam was het verschil kleiner. Het CDA kwam in de buurt van de VVD, maar de liberalen kregen ook in Werkendam de meeste stemmen. 

In Breda was het verschil eveneens groot. De VVD van Klaas Dijkhoff won met grote overmacht, D66 eindigde op plaats twee

Kort na Woensdrecht presenteerde Baarle-Nassau haar uitslag. Ook in de grensgemeente is de VVD de grootste, op de voet gevolgd door het CDA.

In Alphen-Chaam ging liefst 86 procent van de kiesgerechtigden naar de stembus. De grootste partij: ook hier de VVD. 

In Moerdijk ook geen verrassing met de winst van de VVD. Ook daar doet de PVV het goed met een tweede plaats. 

Op Tholen is de SGP opnieuw de grootste partij. De VVD komt niet verder dan de derde plaats, de PVV is nipt groter dan de liberalen. 

In de gemeente Dongen heeft 80,8 procent van de kiezers een stem uitgebracht. De VVD is met 25,5 procent van de stemmen de grootste partij. Het CDA volgt op de tweede plaats.

In Etten-Leur ging de overgrote meerderheid voor de VVD. De PVV volgt op de tweede plaats met 16 procent van de stemmen.

Bekijk hier de uitslagen van alle gemeenten in Nederland.