Blog vasten: gemberthee en granenkoffie...

BN DeStem-lezeres Frederique Vroome en verslaggeefster Ine Cup laten tijdens de vastentijd de koffie staan. Wat voor effect zal het hebben? 

Hoi Ine,

Week 2 van ons leven zonder koffie. Ik moet zeggen dat het begint te wennen maar ik vind het nog steeds erg saai. De afgelopen week zijn er meerdere momenten geweest waarbij iets te vieren viel.

Helaas allemaal momenten die ik zonder mijn geliefde koffie moest vieren. Mijn assortiment thee is uitgebreid met earl grey en gemberthee, maar ik word er nog steeds niet opgewonden van. Heb jij misschien nog alternatieven voor thee? Ik weet gewoon niet wat ik moet drinken. In de ochtend drink ik sinds een paar dagen chocomelk voor de “bite”, de rest van de dag thee, en af en toe een frisje. Iemand adviseerde me om granenkoffie te drinken maar dat ben ik nog nergens tegengekomen. Zou dat misschien iets zijn?

Inmiddels weten veel mensen in mijn omgeving wel dat ik geen koffie meer drink. Mensen steunen me op facebook en op straat word ik nageroepen of ik zin heb in een kop koffie. Hartstikke leuk, al deze reacties! Dank je wel dat jullie allemaal zo meeleven met me.

En ik .., ik tel de dagen af naar Eerste Paasdag. Nog 30 dagen.

Groetjes, Frederique

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Volledig scherm
,,Deze vond ik vandaag in een la op zolder ... Mijn telefoonhoesje van wijlen iPhone 5 .... Dat betekent: het leven begint pas na de koffie.'' 😢 © Frederique Vroome

Hoi Frederique,

Sinds vanochtend heb ik zo’n pot meergranenkoffie naast me staan. Tip van collega Nicole (die aan social media vasten doet). Het smaakt echt nergens naar, maar je moet toch wat. Het heeft het ‘mondgevoel’ van koffie en het is een beetje bitter. M’n collega’s keken wel heel argwanend naar de pot, omdat er met grote letters ‘koffie’ op staat. Maar even proeven of ruiken en ze trokken een vies gezicht. Dus ik vind het best kunnen, het smaakt in de verste verte niet naar koffie. Chocomel mag toch ook?

Maar verder vind ik het bloedsaai zo zonder koffie. Merk inderdaad dat het op de een of andere manier wel went, maar verder…. Zo zat ik afgelopen maandag om zes uur in de auto op weg naar Amsterdam. Dan ben je daar eindelijk en dan kun je niets anders nemen dan een kopje thee. Daar zit je dan écht niet op te wachten... &$#@%

Ik zat me nog wel af te vragen of ik misschien toch meer verslaafd ben aan het gelukshormoon dopamine dat in koffie zit dan ik dacht. Want zo’n slok koffie, daar kun je toch intens van genieten? Dat mis ik nu heel erg. Is dat dan de smaak, of toch het geluksgevoel dat ik mis?

Lachen trouwens dat je wordt nageroepen. Heeft mijn man ook last van. Die kreeg laatst in de plaatselijke supermarkt de vraag of ik het nog volhield. En dat hij goed in de gaten moest houden dat ik geen koffie drink….

Hou je taai!

Groeten, Ine

Wie heeft er  nog tips voor koffiealternatieven? En meergranenkoffie, kan dat? Mail naar ine.cup@bndestem.nl

Volledig scherm
Meergranenkoffie. ''Het smaakt echt nergens naar. Het heeft het ‘mondgevoel’ van koffie en het is een beetje bitter.''