Volledig scherm
Vegetarische hamburger en worst © Niels van der Ham

Blog vasten: Bijna de fout in met een bitterbal

BN DeStem-lezer Niels van der Ham en verslaggever Dennis Kas laten in de vastentijd vlees en vis links liggen. Hoe bevalt het vegetarische leven de twee?

Hoi Dennis,

Dat beviel me wel! We hebben deze week voor de gelegenheid samen gegeten, en ondanks dat jij al vaker naar de 'vegetarische slager' was geweest, was dit voor mij de eerste keer dat ik echt nepvlees at. 

Waar ik afgelopen maandag bijna een bitterbal en passant naar binnen werkte, kreeg ik bij het eten van dat vega-vlees weer het gevoel dat ik de boel aan het belazeren was. Want echt waar: tegen mijn verwachtingen in smaakte het vega-vlees net als echt. 

Om het af te romen aten we naast een burger ook maar een braadworst gemaakt van planten! We kwamen ook tot de conclusie dat we al zestien dagen 'in' waren; dat gaat richting de helft. Dat geeft de burger moed. 

Was er nu maar een sappige vega-biefstuk maar waar we onze tanden in konden zetten. Helaas! Daar mag je nog ruim drie weken van dromen.

Succes weer de komende tijd, Niels

Volledig scherm
Niels van der Ham gaat samen met Dennis Kas veggie door de vastentijd. geen vlees dus © ron magielse / pix4profs

Hoi Niels,

Ja, inderdaad, dat vega-voer deze week had wel wat weg van bedriegen. Maar: geen vlees is geen vlees. Het was heerlijk, wat je zegt! Maar toen je door de reclamefolder van de slager aan het bladeren was, kreeg ik het toch wel lastig. Dat woord biefstuk moeten we maar niet te vaak in de mond nemen.

Verder schrok ik inderdaad dat we al zo lang geen vlees meer aten. Bijna op de helft. Ik moet zeggen: zoals het er nu voor staat, zal ik ook ná deze periode vlees vaak kunnen laten staan. Maar dat zeg ik nu, hè. Wie weet piep ik over een paar dagen wel anders.

Want deze week had ik wel effe een zwaar moment. Uit het niets had ik ineens ontzettend veel zin in spareribs. Die van een bepaald restaurant in Roosendaal (ik zal geen reclame maken, maar liefhebbers van ribs weten nu genoeg). Maar #*@(#! daar moet ik nog een paar weken op wachten. 

Het leuke is dat een groot deel van mijn sociale kring regelmatig naar onze vega-challenge vraagt. Sociale controle. Maar laat nou uitgerekend mijn vriendin het de afgelopen week even vergeten zijn. Komt ze thuis: "Dennis, kijk eens, ik heb lekkere worstenbroodjes meegenomen voor de lunch." Die heeft ze dus allemaal zelf op kunnen eten...

O, bijna vergeten! Dinsdag vertrekken mijn vriendin en ik voor een paar dagen naar Venetië. Dus de volgende keer dat we elkaar schrijven, zal vanuit Italië zijn. Gelukkig zijn er in de Italiaanse keuken genoeg vegetarische pasta's.

Groeten, Dennis

Lees alle verhalen over de vastende duo's hier. 

Volledig scherm
Dennis Kas gaat samen met Niels van der Ham veggie door de vastentijd. geen vlees dus © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Blogs