Volledig scherm
Wout van Aert (links) ziet Peter Sagan winnen in Colmar. © photo: Cor Vos

Van Aert: Ik moet nog even sprintles krijgen van Mike

Steven Kruijswijk was vandaag in de vijfde etappe van de Tour de France ook in de finale lange tijd vooraan te zien. De kopman van Jumbo-Visma wilde zo lang mogelijk voorbereidend werk doen voor Wout van Aert, die het hoopte in de sprint af te maken. De Belg moest echter zijn meerdere erkennen in de Slowaak Peter Sagan.

,,We proberen elkaar allemaal te helpen. De sprinters de klimmers en andersom precies zo. Dat is goed voor de moraal en een goed teken dat dat vandaag kan. Het ging vrij makkelijk eigenlijk", zei Kruijswijk, die zich tegen het einde wat liet terugzakken. ,,In de laatste kilometer is het niet aan mij om risico's te nemen tussen de sprinters."

Volledig scherm
Steven Kruijswijk. © Cor Vos

De klassementsrenners gaven elkaar woensdag niets toe en konden hun krachten sparen voor de zware bergrit van donderdag. Kruijswijk: ,,Ik ben de dag goed doorgekomen. Het is afwachten hoe het morgen gaat, dat is het eerste meetmoment.”

Van Aert zelf kon net geen rol spelen in de strijd om de zege. ,,De korte uitslag is mooi, we zijn goed bezig, maar Sagan was vandaag iets te goed. Misschien moet ik nog even wat sprintles krijgen van Mike (Teunissen, red), haha.” De Belg kon dan ook leven met zijn tweede plaats. ,,Sagan sprintte sterker en ik kwam van te ver. Ik moest te veel door de wind naar voren. Ik wil de sprint nog wel eens goed bekijken om te zien of Sagan bij me weg sprint of niet. Het lijkt me wat te gewaagd te zeggen dat ik beter was dan hij”, aldus de nummer twee van het huidige klassement.

  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.