Volledig scherm
Cameraploegen in de Schenkeldijk. © Saminna van den Bulk

Aangehouden Zevenbergenaar (22) 'is zeker niet iemand met extreme ideeën'

ZEVENBERGEN - Niemand begrijpt het. De 22-jarige Zevenbergenaar, opgepakt vanwege de terreurdreiging in Rotterdam, staat bekend als een rustige, stille jongen.

De ouders van de opgepakte 22-jarige man willen niets kwijt over hun zoon. ,,Ik zeg hier niets over, we zijn nu op de terugweg van vakantie", laat de hoorbaar aangeslagen vader weten.

Integrale veiligheid

Oud-klasgenoten van het Markland College omschrijven de Zevenbergenaar als vriendelijk en rustig. ,,Het is zeker niet iemand met extreme ideeën." Een ander weet te vertellen dat hij na de middelbare school het leger in wilde. ,,Hij wilde bij de genietroepen, uiteindelijk is dat niet gelukt. Nu studeert hij Integrale Veiligheid aan Avans Hogeschool in Breda."

Een andere oud-klasgenoot zegt 'ontzettend verbaasd te zijn'. ,,Hij was altijd een keileuke kerel. Altijd vrolijk, echt een grappenmaker."

Ook omstanders aan de Schenkeldijk typeren de jongeman als een 'vriendelijke en rustige jongen'. Zij kunnen zich niet voorstellen dat hij ook maar iets te maken heeft met terreurdreiging. 

Internetfora over Syrië

De naam van de man uit Zevenbergen komt voor op diverse internetfora over de oorlog in Syrië. Uit zijn posts hierover blijkt vooral interesse, maar komt niet naar voren dat hij extremistische ideeën heeft. 

Op de fora komen ook zijn naam, adres en foto voor. 

poll

Een bericht over een dreigende aanslag moet altijd serieus worden genomen

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
2270 stemmen
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement