Volledig scherm
PREMIUM
Docent Marcel van Wezel met de reislustige Merel (links) en Lisa. Ze gingen al eens mee naar (respectievelijk) Tanzania en Zuid-Afrika. © pix4profs/petervantrijen

Optreden met een straatmuzikant als schoolreisje

SchoolkeuzeVrijwilligerswerk doen in een Afrikaans weeshuis of optreden met een straatmuzikant in Londen. Reizen moet leerzaam zijn, niet vrijblijvend, vinden scholen. Steeds vaker bieden zij dit soort studiereizen aan.

Zowat alle scholen voor voortgezet onderwijs in West-Brabant hebben ze: stedentripjes naar Berlijn of werkweken naar Frankrijk. Een mooie herinnering, maar ze komen vaak neer op sightseeing en een gezellige tijd met klasgenoten.

  1. Verkrachting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Verkrach­ting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Het OM overweegt de verkrachtingszaak waarin Gökmen Tanis verdachte is samen te voegen en gelijktijdig te behandelen met de behandeling van de tramaanslag. Dat zegt het OM in reactie op vragen van deze nieuwssite. ,,Een beslissing daarover is nog niet genomen,” aldus het OM. Tanis moet op 1 juli voor het eerst voor de rechter komen vanwege de aanslag op de tram. Twee weken later is de verkrachtingszaak gepland.