Wachtrij om eigen schilderijtje te zoeken in ‘750 Roosendalers in kleur’

VIDEOROOSENDAAL - ’Ik zie hem niet, waar hangt tie nou?’ was een veelgehoorde kreet maandagmiddag, toen veel Roosendalers hun eigen schilderijtje kwamen zoeken in het kunstwerk ‘750 Roosendalers in kleur’.

Volledig scherm
Na onthulling van het kunstwerk gemaakt door 750 roosendaalers kon je je eigen kunstwerkje zoeken in de trappenhal van de kring. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Omdat de 750 miniatuurtjes samen in het rechtse trapwerk hangen van schouwburg De Kring en daar maar beperkt plek is, ontstond er een wachtrij na de opening van het kunstwerk door burgemeester Niederer en kunstenares en initiatiefneemster Peet Quintus. 

Volledig scherm
Wachtrij om eigen schilderijtje te zoeken in ‘750 Roosendalers in kleur’ © BN DeStem

Quintus is een vol jaar bezig geweest met het verzamelen van al die 750 kunstwerkjes en trots op het resultaat in De Kring. ,,Het was een feest om het allemaal te maken. Eigenlijk vind ik het jammer dat het stopt, want ik heb door het schilderen zoveel leuke Roosendalers ontmoet. Je ziet gewoon aan de kunstwerkjes dat het met veel plezier gemaakt is.”

Volledig scherm
Kiell (14 jaar) schilderde een Tullepetaon © BN DeStem

Op die kleurrijke schilderijtjes staan door Roosendalers gemaakte symbolen en gebouwen, bijzondere logo's van bedrijven of verenigingen. Veel inwoners hebben hun favoriete gevoel over hun stadje of het 750-jarig bestaan uitgedrukt. De 14-jarige Kiell heeft zijn schilderijtje snel gevonden en is blij met de mooie plek. ,,Ik heb de Tullepetaon geschilderd met 750 erbij, omdat ik carnaval zo leuk vind.”

Volledig scherm
Kiell (14 jaar) schilderde een Tullepetaon © Bn DeStem
Volledig scherm
Kayne (6 jaar) maakte een landschap in Roosendaal © BN DeStem

Een waar kunststukje heeft Kayne (6 jaar) gemaakt met de 6 kleuren die alle schilders moesten gebruiken van Peet Quintus. ,,Ik heb mijn schilderij snel gevonden, want bijna niemand heeft een een rode lucht en het schilderij hangt niet zo hoog,” vertelt een trotse Kayne bij zijn landschapje.

Volledig scherm
Kayne (6 jaar) maakte een landschap in Roosendaal © BN DeStem

Wie het hele kunstwerk wil bekijken of zijn eigen schilderijtje wil terugzien, kan tijdens de openingstijden van Over de Tong in De Kring terecht. 

Volledig scherm
Burgemeester Niederer zoekt zijn schilderijtje samen met Peet Quintus. © BN DeStem
  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij Roosendaalse nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij Roosendaal­se nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt en is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”