Volledig scherm
Waar moet cadeau bankje voor Roosendaal 750 jaar komen? © Fotomontage Alfred de Bruin

Waar moet 'social sofa' voor Roosendaal 750 jaar komen?

ROOSENDAAL -  Roosendaal krijgt een 'bank' cadeau van de Noord-Brabantse commissaris van de Koning Wim van de Donk.  In het kader van Roosendaal 750 jaar komt Van de Donk de bank 9 juni onthullen.

De plaats waar de 'social sofa' gaat komen is echter nog niet bekend. In het centrum, maar waar mogen de Roosendalers zelf bepalen. Stichting Roosendaal 750 jaar heeft op Facebook een oproep gezet, waar inwoners suggesties kunnen doen.

Op de oproep wordt al veel gereageerd.  Op de Markten, voor het Emile van Loonhuis of de Kade zijn enkele van de reacties. Het Emile van Loonpark komt ook een paar keer voorbij. Het bankje zou dan bij het kunstwerk 'Ouwe Sok',  kunnen worden geplaatst, want de kunstenaars willen graag in het park en banken bij hun kunstwerk. 

De 'social sofa'is een initiatief van cabaretiere Karin Bruers. De banken hebben als doel de sociale verbondenheid tussen bewoners te vergroten. De banken worden gemaakt in Tilburg. Over kleur en vorm van de Roosendaalse bank wil de kunstenares niet teveel zeggen, maar het gaat iets met 'rood wit geblokt 'worden. 

Roosendalers hebben tot Koningsdag de tijd om te reageren op Facebook Roosendaal 750 jaar

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Technasium-leerlingen Oudenbosch maken de waterschapsrondleidingen sprankelender

    Technasium-leerlingen Oudenbosch maken de water­schaps­rond­lei­din­gen sprankelen­der

    OUDENBOSCH - Bij waterschap Brabantse Delta vonden ze dat de rondleidingen aan gasten van hun rioolwaterzuivering Nieuwveer wel wat sprankelender kon. Meer interactie, iets speelser ook. ,,Dan kun je zelf gaan nadenken hoe het beter kan, of je besteedt het uit aan scholieren‘’, zegt Jolette Boomaars educatiecoördinator bij Brabantse Delta. ,,Die kunnen nog ‘out-of-the-box’ denken.‘’