Valley Sound Big Band zet stadsfeest swingend in

VIDEOROOSENDAAL - Met een swingend concert van de Valley Sound Big Band is op de Markt in Roosendaal vrijdagavond het feest rond het 750-jarig bestaan van de stad ingezet. 

Het publiek, dat bij aanvang de laatste regendruppels uit de haren schudde, kwam schoorvoetend naar de Markt maar eenmaal daar aangeland knalde de band van het enorme podium. De overdekte terrassen langs de Markt waren bomvol. 

James Brown

De big band begeleidde ook enkele gewaardeerde gasten en solisten, zoals de Roosendaalse Sophie Mol die September van Earth, Wind & Fire bracht. Toen ze I Feel Good van James Brown inzette werd van de zijkant zanger Leonardus het podium opgeschoven voor een heerlijk duet.

Op zijn beurt bracht Leonardus een zwoele versie van Feeling good van Michael Bublé. Het werd een zeer muzikale avond, waar de Valley Sound Big Band tot grote hoogte steeg. En daar past een nummertje van Doe Maar of Marco Borsato prima in.

Huldiging RBC

De beelden die op het achterdoek van het podium te zien waren, mochten er ook zijn. Alle Roosendaalse evenementen passeerden de revue. Van de kermis en carnaval tot de bevrijding in 1944 en de huldiging van RBC op de Markt. 

Zaterdag gaan de feestelijkheden rond het 750-jarig bestaan van Roosendaal verder met het Rooskleurig Festival. Dat wordt op drie podia in het centrum gehouden: de Rooskleurig Festival Stage op de Markt, de Lotje Getikt Stage op het Tongerloplein en op het Cultureel plein tussen de Markt en het Tongerloplein.

Afgelast

In de St. Jan is zaterdag de vierde editie van KunstenOnder1Dak. Deelnemers aan deze tentoonstelling zijn in februari gestart met het maken van werk voor dit weekend. Zaterdag en zondag te bezoeken vanaf 12.00 uur. Zondag zou het Roosendaals Treffen worden gehouden, maar dat is afgelast. 

Volledig scherm
De Valley Sound Big Band opent het feest Roosendaal 750 Jaar spetterend. © Henk den Ridder