Volledig scherm
Tiende editie Dijkpop in Roosendaal © Poster Dijkpop

Tiende editie Dijkpop levert twee bandjes voor Roosendaal Treffen

VIDEO'SROOSENDAAL - Naast wijkcentrum 't Dijksteeke op het Dijkcentrum is zaterdag 16 juni de jubileumeditie van Dijkpop. Voor de tiende keer komen zes bandjes spelen op het grasveld naast het wijkhuis.

Het popfestival Dijkpop programmeert normaal alleen beginnende bands uit de regio, die zo de mogelijkheid krijgen om podium ervaring op een festival te krijgen. Het jubileumjaar is daar van afgeweken en heeft organisator Ad Schijven een paar van de beste bandjes van voorgaande edities uitgenodigd.  

,, Bijzonder is dit jubileumjaar ook, dat we vanwege Roosendaal 750 jaar twee bandjes mogen leveren voor het Roosendaals treffen van zondag 23 september. We hebben gekozen voor Bang the Skillet, een vrolijke ska, calypso and reggae band, en Unconditionally Guaranteed, een Pink Floyd coverband, die dan weer in het centrum van Roosendaal zullen spelen.

Zes bandjes

Samen met bewonersplatform Kortendijk en sponsors wordt Dijkpop weer mogelijk gemaakt door buurtcentrum 't Dijksteeke.  ,,We hebben altijd veel belangstelling, al moet het weer wel meewerken bij zo'n buitenfestival. 's Morgens beginnen we met opbouwen op het grasveld en 's avonds is alles weer netjes opgeruimd," vertelt mede organisator Iman Dame.

,,Het programma en bandjes zijn bekend, maar we plannen altijd wat uitloop in. Wanneer zo'n Pink Floyd coverband als Unconditionally Guaranteed twee toegiften speelt, zit je natuurlijk snel aan een half uur extra. Daar houden we dus rekening mee," zegt Schijven lachend. 

Dijkpop wordt geopend door de jonge zangers, zangeressen en instrumentalisten uit de regio van A Different Tune, muziekschool.

Programma Dijkpop 2018
12.25 Opening
12.30 A Different Tune
13.15 Rock Season
14.00 Rootless
15.05 Solitude Within
16.10 Bang the Skillet
17.10 Suitcase
18.15 Unconditionally Guaranteed

Volledig scherm
De band Fools Never Differ treedt op tijdens vorige uitgave Dijkpop in Roosendaal. Archief foto: Koen Mol © Koen Mol
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Oudenbossche boekenmarkt met overvloed voor kwetsbaren
    PREMIUM

    Oudenbos­sche boeken­markt met overvloed voor kwetsbaren

    OUDENBOSCH - Zowel de traditionele boekenmarkt in de Pauluskerk zaterdag en zondag, als de boeken- en cd-markt van Homico/Kringloper op Pagnevaartweg 82 van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 juni, zijn goed verlopen. Beiden organisaties hebben elkaar echt niet 'dwars' gezeten. En zeker niet in de persoonlijke sfeer. Ook geen mindere verkoop. Wel kan in de toekomst binnen Oudenbosch door een betere afstemming wat misverstand voorkomen worden.