Stappen in de Damstraat: 'Je kon hier over de koppen lopen'

roosendaal 750 jaarROOSENDAAL - Hoe ruig het er vroeger aan toe kon gaan, hoe rustig is het er nu. Vrijwel niets in de Damstraat herinnert nog aan het 'Barcentrum' dat zijn hoogtepunt beleefde in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw. ,,Je kon er op vrijdag en zaterdag over de koppen lopen. Roosendaal was beroemd vanwege de Damstraat. Zelfs uit Rotterdam en Breda kwamen ze hier naar toe om uit te gaan'', lacht Ger Hol (60).

Kapper Ger (van salon 'Knippen en zo', uiteraard in de Damstraat) zag het met eigen ogen. Zijn ouders stonden achter de toog van het Wieleke, één van de wel dertig tot veertig kroegen en dancings die de Damstraat rijk was. De jonge Ger woonde een jaar of tien boven het café en liet bij gelegenheid ook zijn taphandjes wapperen. ,,Ik had gratis bier als ik thuis bleef.''

  1. Zeventig jaar geleden verwezenlijke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Brabant
    PREMIUM

    Zeventig jaar geleden verwezen­lij­ke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Bra­bant

    BOSSCHENHOOFD - Wat als Adrie van Campenhout (Campie) kort na de oorlog geen motorpech had gekregen bij Maple Farm? Het was daar dat zijn ketting eraf sloeg en de Gastelse autosloper annex stalhouder een geschikt weiland voor zijn ultieme droom zag: een vliegveld voor West-Brabant. Op 28 augsutus 1949 werd het weiland met een vliegfeest geopend. Dit seizoen viert Seppe het 70-jarig bestaan van het vliegveld.