Stappen in de Damstraat: 'Je kon hier over de koppen lopen'

roosendaal 750 jaarROOSENDAAL - Hoe ruig het er vroeger aan toe kon gaan, hoe rustig is het er nu. Vrijwel niets in de Damstraat herinnert nog aan het 'Barcentrum' dat zijn hoogtepunt beleefde in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw. ,,Je kon er op vrijdag en zaterdag over de koppen lopen. Roosendaal was beroemd vanwege de Damstraat. Zelfs uit Rotterdam en Breda kwamen ze hier naar toe om uit te gaan'', lacht Ger Hol (60).

Kapper Ger (van salon 'Knippen en zo', uiteraard in de Damstraat) zag het met eigen ogen. Zijn ouders stonden achter de toog van het Wieleke, één van de wel dertig tot veertig kroegen en dancings die de Damstraat rijk was. De jonge Ger woonde een jaar of tien boven het café en liet bij gelegenheid ook zijn taphandjes wapperen. ,,Ik had gratis bier als ik thuis bleef.''

  1. Oudenbossche boekenmarkt met overvloed voor kwetsbaren
    PREMIUM

    Oudenbos­sche boeken­markt met overvloed voor kwetsbaren

    OUDENBOSCH - Zowel de traditionele boekenmarkt in de Pauluskerk zaterdag en zondag, als de boeken- en cd-markt van Homico/Kringloper op Pagnevaartweg 82 van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 juni, zijn goed verlopen. Beiden organisaties hebben elkaar echt niet 'dwars' gezeten. En zeker niet in de persoonlijke sfeer. Ook geen mindere verkoop. Wel kan in de toekomst binnen Oudenbosch door een betere afstemming wat misverstand voorkomen worden.