Volledig scherm
Smidje Verholen. Archieffoto BN DeStem © Wim Van Den Broek

Smidje Verholen en carillon vieren Roosendaal 750 Jaar in Tongerlotuin

ROOSENDAAL - De volksmuziekgroep Smidje Verholen treedt dinsdag  vanaf 20.00 uur samen met het carillon op in de Tongerlotuin.

Het wordt een muzikale reis over West-Brabant van 1920 tot nu in het kader van Roosendaal 750 jaar. Aan het optreden, dat de titel 'Wit Smidje waor 't d'n kleepel angt?' wordt  van ver boven de begane grond meegewerkt door beiaardier Toni Raats die het carillon van de St. Jan bespeelt. 

De Tongerlotuin gaat om 19.15 uur open, ingang via de Molenstraat. 

Tijdens de Monumentdag  op 8 september speelt Toni Raats samen met TongerloToneel  historische torenspelen in de toren van de Sint Jan

De voorstellingen zijn op zaterdag 8 september om 11.00 uur, 12.30 uur, 14.00 uur en om 15.30 uur. Op zondag 9 september zijn er drie optredens om 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur. 

De toegang is gratis maar wel voorinschrijven bij t.raats@roosendaal.nl 

Volledig scherm
Stadsbeiaardier Toni Raats beklimt iedere week de toren van de SintJanskerk, naar het carillon: ‘Mijn aanstelling was echt een geschenk. En zo voelt het nog steeds.’ foto Robert van den Berge/het fotoburo IPTCBron Robert van den Berge/hetfotoburo;Robert van den Berge Roosendaal 11/01/2016 foto: Robert van den Berge 50 jaar Carillion in de St Jan stadsbeiaardier Toni Raats;Roosendaal;Nederland © Robert van den Berge
  1. John uit Roosendaal liep trauma's op tijdens zijn politiewerk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’
    PREMIUM
    PTSS

    John uit Roosendaal liep trauma's op tijdens zijn politie­werk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’

    MURCIA - Daar zit je dan. In Zuid Spanje. Amper 51 jaar oud en door een chronische complexe posttraumatisch-stressstoornis genoodzaakt al je schepen achter je te verbranden. PTSS. De diagnose voelde voor Roosendaler John Luijsterburg als een bevrijding èn als een vonnis. Zijn ziektebeeld is zo heftig, dat alleen een prikkelvrije omgeving ver van alles dat hij ooit heeft gezien en meegemaakt het leven een beetje leefbaar maakt. “Sommige oud-collega’s zeggen smalend dat ik hier elke dag vakantie vier. Ik zou alles inleveren om weer gezond terug te kunnen. De realiteit? Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang.”