Volledig scherm
Smidje Verholen. Archieffoto BN DeStem © Wim Van Den Broek

Smidje Verholen en carillon vieren Roosendaal 750 Jaar in Tongerlotuin

ROOSENDAAL - De volksmuziekgroep Smidje Verholen treedt dinsdag  vanaf 20.00 uur samen met het carillon op in de Tongerlotuin.

Het wordt een muzikale reis over West-Brabant van 1920 tot nu in het kader van Roosendaal 750 jaar. Aan het optreden, dat de titel 'Wit Smidje waor 't d'n kleepel angt?' wordt  van ver boven de begane grond meegewerkt door beiaardier Toni Raats die het carillon van de St. Jan bespeelt. 

De Tongerlotuin gaat om 19.15 uur open, ingang via de Molenstraat. 

Tijdens de Monumentdag  op 8 september speelt Toni Raats samen met TongerloToneel  historische torenspelen in de toren van de Sint Jan

De voorstellingen zijn op zaterdag 8 september om 11.00 uur, 12.30 uur, 14.00 uur en om 15.30 uur. Op zondag 9 september zijn er drie optredens om 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur. 

De toegang is gratis maar wel voorinschrijven bij t.raats@roosendaal.nl 

Volledig scherm
Stadsbeiaardier Toni Raats beklimt iedere week de toren van de SintJanskerk, naar het carillon: ‘Mijn aanstelling was echt een geschenk. En zo voelt het nog steeds.’ foto Robert van den Berge/het fotoburo IPTCBron Robert van den Berge/hetfotoburo;Robert van den Berge Roosendaal 11/01/2016 foto: Robert van den Berge 50 jaar Carillion in de St Jan stadsbeiaardier Toni Raats;Roosendaal;Nederland © Robert van den Berge
  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.