Rooskleurig festival op drie pleinen in Roosendaal met Nielson als headliner

VIDEO'SROOSENDAAL - Roosendaal heeft er een nieuw festival bij. Het Rooskleurig festival is zaterdag 22 september op drie pleinen in het centrum.

Nielson staat als absolute headliner op het grote podium met scherm op de Oude Markt van het festival dat tussen 13.00 en 23.00 uur plaats vindt.

Zanger Nielson in de Heineken Music Hall. Archieffoto ANP
Volledig scherm
Zanger Nielson in de Heineken Music Hall. Archieffoto ANP © ANP Kippa

,,Q-Music Het Foute Uur staat ook geprogrammeerd op Rooskleurig stage, zoals het podium op de Markt heet. We verwachten dat ze met Nielson wel de grootste publiektrekkers zullen zijn", vertelt Jeroen Klein van organisatie bureau Trophies Events. 

Het festival is naar het motto van Roosendaal 750 jaar 'voor en door Roosendalers' gevuld met 70 procent Roosendalers. Op de Lotje Getikt stage op het Tongerloplein staan voor de jeugd DJ's als Daisy, Seaze, Bad Berry geprogrammeerd. ,,Maar iedereen mag hier natuurlijk dansen, niet alleen de jongeren,"zegt Klein.

Op de Multiculti stage rond de Bloemenmarkt, tussen de Markt en het Tongeloplein in, is er plaats voor wereldse muziek en gerechten, zodat alle inwoners van Roosendalers zich op het festival thuis voelen.

De organisatie hoopt op zeker 5.000 bezoekers en sluit niet uit dat het Rooskleurig festival een vervolg gaat krijgen. ,,Het succes blijft afhankelijk van het weer met zo'n buiten festival. Persoonlijk verwacht ik veel van de Roosendaalse band Ivy Lynn & The Left Hand Gamblers. Uit Amerika komt bijvoorbeeld Jonny Smokes, een loop artiest. Beetje als Ed Sheeran moet je daarbij denken," vertelt organisator Klein nog.

De Roosendaalse Dj Seaze zal het festival rond elf uur afsluiten met de Rooskleurig Eindshow op het podium dat de hele feestweek ook gebruikt gaat worden bij het Roosendaals Treffen en de show 'KIJK ons … Roosendaal'.

Rooskleurig festival op zaterdag 22 september van 13:00 tot 23:00 uur in het centrum van Roosendaal. Gratis toegang

Dj Seaze zal het festival rond elf uur afsluiten met de Rooskleurig Eindshow op de Markt
Volledig scherm
Dj Seaze zal het festival rond elf uur afsluiten met de Rooskleurig Eindshow op de Markt © Alfred de Bruin