Volledig scherm
Het Roosendaals Treffen in 2009. © Ingrid Bertens

Roosendaals Treffen zondag afgelast

ROOSENDAAL Het Roosendaals Treffen gaat zondag niet door. ,,Vooral om veiligheidsredenen", zegt voorzitter Cor Verbogt van de stichting Roosendaal 750 Jaar.

Ook de Jaarmarkt in Kruisland, die morgen in het hart van het dorp zou worden gehouden, is geschrapt.

In Roosendaal is het besluit vrijdag om 19.30 uur door de stichting genomen na het raadplegen van een aantal weersdeskundigen. ,,Die raadden ons aan om zondag lieslaarzen aan te doen", verwoordt Cor Verbogt de voorspellingen. Het Roosendaals Treffen was een van de pijlers van de festiviteiten rond Roosendaal 750 Jaar.  

In Kruisland gaat zondag de jaarmarkt niet door. Volgens organisator Edwin Maas wordt het weer zo slecht dat waarschijnlijk niemand zin heeft om op pad te gaan. 

  1. Technasium-leerlingen Oudenbosch maken de waterschapsrondleidingen sprankelender

    Technasium-leerlingen Oudenbosch maken de water­schaps­rond­lei­din­gen sprankelen­der

    OUDENBOSCH - Bij waterschap Brabantse Delta vonden ze dat de rondleidingen aan gasten van hun rioolwaterzuivering Nieuwveer wel wat sprankelender kon. Meer interactie, iets speelser ook. ,,Dan kun je zelf gaan nadenken hoe het beter kan, of je besteedt het uit aan scholieren‘’, zegt Jolette Boomaars educatiecoördinator bij Brabantse Delta. ,,Die kunnen nog ‘out-of-the-box’ denken.‘’