Volledig scherm
Het Roosendaals Treffen in 2009. © Ingrid Bertens

Roosendaals Treffen zondag afgelast

ROOSENDAAL Het Roosendaals Treffen gaat zondag niet door. ,,Vooral om veiligheidsredenen", zegt voorzitter Cor Verbogt van de stichting Roosendaal 750 Jaar.

Ook de Jaarmarkt in Kruisland, die morgen in het hart van het dorp zou worden gehouden, is geschrapt.

In Roosendaal is het besluit vrijdag om 19.30 uur door de stichting genomen na het raadplegen van een aantal weersdeskundigen. ,,Die raadden ons aan om zondag lieslaarzen aan te doen", verwoordt Cor Verbogt de voorspellingen. Het Roosendaals Treffen was een van de pijlers van de festiviteiten rond Roosendaal 750 Jaar.  

In Kruisland gaat zondag de jaarmarkt niet door. Volgens organisator Edwin Maas wordt het weer zo slecht dat waarschijnlijk niemand zin heeft om op pad te gaan. 

  1. ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’
    Geef uw mening

    ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’

    Het onderzoek naar geweld dat kinderen in de jeugdzorg de afgelopen decennia hebben ondergaan, deed flink wat stof opwaaien. Veel slachtoffers zijn blij met de erkenning en een deel van hen hoopt nu op een schadevergoeding vanuit het Rijk. Zij vinden alleen excuses voor het leed dat hen is aangedaan niet voldoende. Maar helpt geld die vreselijke herinneringen uit te wissen? Is het nodig overheidsgeld te reserveren om dit leed te verzachten?