Volledig scherm
Roosendaalse cadeau 'Benkske' komt op Tongerloplein © Fotomontage Alfred de Bruin

Roosendaalse cadeau 'Benkske' komt op Tongerloplein

ROOSENDAAL -  Roosendaal gaat het Brabants ‘Benkske’ op het Tongerloplein zetten. De bank is een cadeau van de Noord-Brabantse commissaris van de Koning Wim van de Donk namens de provincie. 

Van de Donk komt de bank zaterdag 9 juni op het Tongerloplein zetten.  Om 15.30 uur onthult hij het ‘Benkske’. Burgemeester Jacques Niederer neemt het cadeau namens de stad in ontvangst.

Ter gelegenheid van het 750 jaar bestaan van Roosendaal biedt de provincie het jarige Roosendaal een Brabants ‘Benkske’ aan. Een ‘Benkske’ is een kunstobject met een ontmoetingsfunctie.  

Het Benkske wordt aangeboden tijdens de Leerlingenmuziekdag, die ook in het kader van 750 jaar Roosendaal wordt georganiseerd. Dit muzikale evenement vindt plaats op het Tongerloplein op 9 juni.

Benske

Het Benkske, ook wel een ‘social sofa’ genoemd, is een bank in de openbare ruimte. De bank in de vorm van een chaise longue, is gemaakt van beton en voorzien van een fraai mozaïekpatroon en heeft een lengte van 2,24 m. 

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers kwam op dit idee om mensen met elkaar in contact te brengen. Zo’n buurtbankje is niet alleen een plek om uit te rusten tijdens een wandeling. Het is vooral een plek waar je elkaar ontmoet, een praatje maakt en vrienden wordt. 

Burgemeester Jacques Niederer is blij met het cadeau: “Ik ben verheugd dat ik namens de gehele Roosendaalse bevolking dit cadeau in ontvangst mag nemen. De provincie schenkt ons hiermee niet alleen een prachtig kunstwerk, het heeft nog een sociale functie ook. Het ‘benkske’ komt op een mooi ‘plekske’ in onze stad te staan.”

Tongerloplein

Na een oproep op diverse media aan Roosendalers om mee te denken over de locatie bleek er een groot enthousiasme te staan voor zo’n buurtbankje. Uit alle reacties is gekozen voor het Tongerloplein.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeventig jaar geleden verwezenlijke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Brabant
    PREMIUM

    Zeventig jaar geleden verwezen­lij­ke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Bra­bant

    BOSSCHENHOOFD - Wat als Adrie van Campenhout (Campie) kort na de oorlog geen motorpech had gekregen bij Maple Farm? Het was daar dat zijn ketting eraf sloeg en de Gastelse autosloper annex stalhouder een geschikt weiland voor zijn ultieme droom zag: een vliegveld voor West-Brabant. Op 28 augsutus 1949 werd het weiland met een vliegfeest geopend. Dit seizoen viert Seppe het 70-jarig bestaan van het vliegveld.