Volledig scherm
Op de voorkant van de Roosendaalder prijkt het stadslogo. © Coen Hagenaars

Roosendaalders tot 30 september te bestellen

750 jaar RoosendaalROOSENDAAL - Wie alsnog een Roosendaalder op de kop wil tikken, kan deze nog tot en met 30 september bestellen. 

De initiatiefnemers van deze herdenkingsmunt ter ere van 750 jaar Roosendaal kijken na die datum hoeveel munten er op basis daarvan nog geslagen moeten worden. Die zijn uiteindelijk op 4 of 11 november tussen 12.00 uur en 17.00 uur op te halen bij De Herenknipperij aan de Hulsdonksestraat.

Succes

De Roosendaalder bleek een schot in de roos. Binnen enkele dagen waren alle duizend exemplaren verkocht. Maar er blijft vraag naar. Reden voor initiatiefnemers Harold Stallaert, Jean-Paul Evertse en Carlo van den Biggelaar om te besluiten extra Roosendaalders te laten slaan.

Vooruitbetalen

Bestellen werkt op basis van vooruitbetaling. Wie munten wil, moet vooraf het benodigde bedrag overmaken op NL43 INGB 068 650 6464, ten name van C. M. van den Biggelaar onder vermelding van Roosendaalder en het aantal. Eén munt kost 3,50 euro, twee 6 euro, drie 9 euro en vier Roosendaalders kosten een tientje.

De opbrengst gaat na aftrek van de kosten in zijn geheel naar leutheemkundekring STOEP.