Volledig scherm
Op de voorkant van de Roosendaalder prijkt het stadslogo. © Coen Hagenaars

Roosendaalders tot 30 september te bestellen

750 jaar RoosendaalROOSENDAAL - Wie alsnog een Roosendaalder op de kop wil tikken, kan deze nog tot en met 30 september bestellen. 

De initiatiefnemers van deze herdenkingsmunt ter ere van 750 jaar Roosendaal kijken na die datum hoeveel munten er op basis daarvan nog geslagen moeten worden. Die zijn uiteindelijk op 4 of 11 november tussen 12.00 uur en 17.00 uur op te halen bij De Herenknipperij aan de Hulsdonksestraat.

Succes

De Roosendaalder bleek een schot in de roos. Binnen enkele dagen waren alle duizend exemplaren verkocht. Maar er blijft vraag naar. Reden voor initiatiefnemers Harold Stallaert, Jean-Paul Evertse en Carlo van den Biggelaar om te besluiten extra Roosendaalders te laten slaan.

Vooruitbetalen

Bestellen werkt op basis van vooruitbetaling. Wie munten wil, moet vooraf het benodigde bedrag overmaken op NL43 INGB 068 650 6464, ten name van C. M. van den Biggelaar onder vermelding van Roosendaalder en het aantal. Eén munt kost 3,50 euro, twee 6 euro, drie 9 euro en vier Roosendaalders kosten een tientje.

De opbrengst gaat na aftrek van de kosten in zijn geheel naar leutheemkundekring STOEP.

 1. Samenloop voor Hoop Roosendaal brengt 98.800 euro op

  Samenloop voor Hoop Roosendaal brengt 98.800 euro op

  ROOSENDAAL - Aan de kant klinkt applaus als de eregasten de eerste ronde van de Samenloop voor Hoop lopen. Je ziet de spanning op de gezichten, leven tussen hoop en vrees heeft zijn sporen nagelaten. Op de Wielerexperience is zaterdag om precies 15.00 uur de Samenloop voor Hoop gestart. Tijdens deze wandelestafette lopen mensen 24 uur lang in groepen het rondje van 950 meter, met als doel: geld inzamelen voor KWF Roosendaal en Inloophuis Rose-Linde.
 2. ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’
  Geef uw mening

  ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’

  Het onderzoek naar geweld dat kinderen in de jeugdzorg de afgelopen decennia hebben ondergaan, deed flink wat stof opwaaien. Veel slachtoffers zijn blij met de erkenning en een deel van hen hoopt nu op een schadevergoeding vanuit het Rijk. Zij vinden alleen excuses voor het leed dat hen is aangedaan niet voldoende. Maar helpt geld die vreselijke herinneringen uit te wissen? Is het nodig overheidsgeld te reserveren om dit leed te verzachten?