Volledig scherm
Roosendaal heeft nu een eigen cd met Roosendaalse liedjes. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Roosendaal heeft nu een eigen cd met Roosendaalse liedjes

ROOSENDAAL - De eerste cd met de mooiste liedjes van Roosendaal werd vrijdagmiddag in de Moriaan door initiatiefnemers Ruud van Osta en Annelieke Danen met Roosendaalse trots gepresenteerd. Dit ging behalve met een optreden van IQ Aarmoeinieke gepaard met een prachtige door Annelieke geschreven ode aan Roosendaal. 

,,Ik vind eigenlijk dat iedere Roosendaler deze cd, 'Roosendaal, stad van mijn hart', zou moeten hebben'' , meende Annelieke. ,,Ik ga hem zelf aan mijn kinderen geven. Ik heb er een speciaal gedicht bij geschreven waar de titels van de liedjes in zijn verwerkt.”

Annelieke, net als Ruud lid van de Stichting Roosendaal 750 jaar, legde uit dat het idee voor de cd was ontstaan tijdens het Tullepetaone schilderen. ,,Ik wilde ondertussen Roosendaalse liedjes draaien, zocht dus cd's bij elkaar en concludeerde dat die eigenlijk op een verzamel cd zouden moeten staan. Ruud en ik besloten daar in het kader van Roosendaal 750 jaar voor te gaan zorgen. Er bleek echter vanwege buma rechten en dergelijke meer bij te komen kijken dan we dachten!”

Ruud en Annelieke stelden een cd samen zonder speciaal motto: ,,Het zijn liedjes over Roosendaal, soms van carnaval, ter ere van speciale momenten of gewoon luisterliedjes. Het is een cd die mee kan op vakantie. Terwijl je door de bergen rijdt kun je dan heerlijk Roosendaalse liedjes meezingen.'' 

De eerste cd werd, vanwege zijn inzet voor het welslagen van het vieren van 750 jaar Roosendaal, uitgereikt aan Corné Rommens. ,,Zelfs als rasechte papboer ben ik heel blij met deze eer'', glunderde Rommens verrast. Van de cd zijn 1000 exemplaren geperst. ,,Een echte collectors item dus'', benadrukte Annelieke. 

De cd is voor 7.50 euro te koop bij VVV, De Moriaan, de Drie Weesgegroetjes en tijdens de grande finale van Roosendaal 750 jaar op 13, 14 en 15 december in schouwburg De Kring.

  1. Zeventig jaar geleden verwezenlijke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Brabant
    PREMIUM

    Zeventig jaar geleden verwezen­lij­ke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Bra­bant

    BOSSCHENHOOFD - Wat als Adrie van Campenhout (Campie) kort na de oorlog geen motorpech had gekregen bij Maple Farm? Het was daar dat zijn ketting eraf sloeg en de Gastelse autosloper annex stalhouder een geschikt weiland voor zijn ultieme droom zag: een vliegveld voor West-Brabant. Op 28 augsutus 1949 werd het weiland met een vliegfeest geopend. Dit seizoen viert Seppe het 70-jarig bestaan van het vliegveld.