dansfestival roosendaal danst.eerste voorstelling in de kring met leerlingen van fontys. archieffoto peter van trijen uit 2015
Volledig scherm
dansfestival roosendaal danst.eerste voorstelling in de kring met leerlingen van fontys. archieffoto peter van trijen uit 2015 © peter van trijen/het fotoburo

ROOSENDAAL danst! vijfde editie in jubileumjaar

ROOSENDAAL - Het festival Roosendaal Danst! heeft in 2018 haar vijfde editie van donderdag 20 september  tot en met zondag 30 september.

Het is een bijzonder jaar voor het festival vanwege de samenwerking met Stichting Roosendaal 750 jaar.  Roosendaal Danst! levert een grote bijdrage met het dansproject ‘Roosendaal, One World’., waar vanaf 10 september aan gewerkt is. 

Het Sfeerstrand is donderdagavond  vanaf 19.00 uur speciaal geopend voor de eerste dansvoorstelling 'Hersenvakantie' door gezelschap Vloeistof. Tijdens deze locatiedansvoorstelling bewegen twee dansers variërend van zwaar zwoegend tot vloeiend over het terrein van het Sfeerstrand. Kaarten zijn bij De Kring of op de avond zelf bij het Sfeerstrand te halen.

De ‘artists-in-residence’ van vorige festivals komen ook in 2018 hun kwaliteiten en ambassadeurschap tonen: Aly Moreiro uit Brazilië, Rahul Bhat uit India en Viko Andy Rindarsyah uit Indonesië. Het drietal geeft vanaf 10 september diverse workshops op dansscholen in Roosendaal.

De grote finale van de spectaculaire danstheatershow 'Roosendaal, One World' is op zondag 30 september op de Markt om 14.00u. Meer dan 200 amateurs en professionals zullen op het grote podium dansen.

Programma Roosendaal Danst! 2018

donderdag 20 september: Dansgezelschap “Vloeistof” op Sfeerstrand.
vrijdag 21 september: Dans op klanken van het stadscarillon op Tongerloplein.
vrijdag 21 september: Wereld Alzheimer Dag in De Kring.
zaterdag 22 september: KunstenOnder1Dak in St. Jan.
zaterdag 22 en 29 september: Dansen in winkelcentrum Roselaar en centrum van Roosendaal.
zondag 23 september: Roosendaals Treffen.
woensdag 26 september : Openluchttheater Vrouwenhof.
zondag 30 september: Spectaculaire finale van het project “Roosendaal, One World” op de Markt in Roosendaal.

Roosendaal danst gewoon tussen het winkelend publiek op deze koopzondag door. Archieffoto: Marcel Otterspeer uit 2015  Roosendaal Danst in de binnenstad, en soms tussen het winkelend publiek op deze koopzondag.
Volledig scherm
Roosendaal danst gewoon tussen het winkelend publiek op deze koopzondag door. Archieffoto: Marcel Otterspeer uit 2015 Roosendaal Danst in de binnenstad, en soms tussen het winkelend publiek op deze koopzondag. © Marcel Otterspeer