Volledig scherm
PREMIUM
Merijn Backx: ,,Er gebeurt hier zoveel.''

Op zoek naar het dna van Roosendaal in totaaltheater

interviewIn het kader van 750 jaar Roosendaal is er op De Markt het breed opgezette totaaltheater 'Kijk ons... Roosendaal'. Eindproducent voor dit spektakel is Merijn Backx.

Hoe bent u in deze rol terecht gekomen?

,,Ik voel me erg betrokken bij het sociale en culturele leven in Roosendaal. Daardoor ging ik met dirigent Rob Sloekers brainstormen om in het kader van Roosendaal 750 jaar iets speciaals op touw te zetten voor het Tongerlopleinconcert. Dat viel gelijk met de oproep van de Stichting Roosendaal 750 jaar voor ideeën om invulling te geven aan de jubileumviering. Na ons contact met de stichting kreeg de Muziekvereniging opdracht om een multidisciplinair openluchtspektakel te organiseren.''

 1. Samenloop voor Hoop Roosendaal brengt 98.800 euro op

  Samenloop voor Hoop Roosendaal brengt 98.800 euro op

  ROOSENDAAL - Aan de kant klinkt applaus als de eregasten de eerste ronde van de Samenloop voor Hoop lopen. Je ziet de spanning op de gezichten, leven tussen hoop en vrees heeft zijn sporen nagelaten. Op de Wielerexperience is zaterdag om precies 15.00 uur de Samenloop voor Hoop gestart. Tijdens deze wandelestafette lopen mensen 24 uur lang in groepen het rondje van 950 meter, met als doel: geld inzamelen voor KWF Roosendaal en Inloophuis Rose-Linde.
 2. ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’
  Geef uw mening

  ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’

  Het onderzoek naar geweld dat kinderen in de jeugdzorg de afgelopen decennia hebben ondergaan, deed flink wat stof opwaaien. Veel slachtoffers zijn blij met de erkenning en een deel van hen hoopt nu op een schadevergoeding vanuit het Rijk. Zij vinden alleen excuses voor het leed dat hen is aangedaan niet voldoende. Maar helpt geld die vreselijke herinneringen uit te wissen? Is het nodig overheidsgeld te reserveren om dit leed te verzachten?