Volledig scherm
Ook gemeente wil terugkeer nostalgische kermis in Roosendaal. © Foto Alfred de Bruin

Ook gemeente Roosendaal wil terugkeer nostalgische kermis

ROOSENDAAL - Het moet wel heel gek lopen als de nostalgische kermis niét terugkeert in hartje Roosendaal. Het college van burgemeester en wethouders geeft namelijk aan dat het evenement zeker voor herhaling vatbaar is. 

Poll

De nostalgische kermis in Roosendaal mag een jaarlijkse traditie worden

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
2303 stemmen
Volledig scherm
Ook gemeente wil terugkeer nostalgische kermis in Roosendaal. © Foto Alfred de Bruin

,,De manier waarop we een vervolg geven aan de kermis, zal terug moeten komen in het nieuwe gemeentelijke evenementenbeleid", aldus wethouders Cees Lok (binnenstad) en Hans Verbraak (cultuur) in een reactie op vragen van de de PvdA-fractie. Deze partij had het college gevraagd of het bereid is het festijn met attracties uit grootmoeders tijd jaarlijks te faciliteren. 

De nostalgische kermis werd eind maart en begin april voor het eerst gehouden. Initiator was de Stichting Roosendaal 750 jaar. Veel mensen genoten van de dertig attracties zoals het reuzenrad en de zweefbootjes. De stichting kreeg louter positieve reacties en zou graag zien dat de kermis een terugkerend evenement wordt.

 Het kan goed bestaan naast de Roosendaalse binnenstadskermis in september, de kermis in Wouwse Plantage (augustus), in Heerle (juli) en in Wouw (september). 

Volledig scherm
Ook gemeente wil terugkeer nostalgische kermis in Roosendaal. © Foto Alfred de Bruin
Volledig scherm
Deze zweefmolen was een van de dertig attracties op de nostalgische kermis in Roosendaal. © Foto Alfred de Bruin
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Oudenbossche boekenmarkt met overvloed voor kwetsbaren
    PREMIUM

    Oudenbos­sche boeken­markt met overvloed voor kwetsbaren

    OUDENBOSCH - Zowel de traditionele boekenmarkt in de Pauluskerk zaterdag en zondag, als de boeken- en cd-markt van Homico/Kringloper op Pagnevaartweg 82 van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 juni, zijn goed verlopen. Beiden organisaties hebben elkaar echt niet 'dwars' gezeten. En zeker niet in de persoonlijke sfeer. Ook geen mindere verkoop. Wel kan in de toekomst binnen Oudenbosch door een betere afstemming wat misverstand voorkomen worden.