Volledig scherm
Ook gemeente wil terugkeer nostalgische kermis in Roosendaal. © Foto Alfred de Bruin

Ook gemeente Roosendaal wil terugkeer nostalgische kermis

ROOSENDAAL - Het moet wel heel gek lopen als de nostalgische kermis niét terugkeert in hartje Roosendaal. Het college van burgemeester en wethouders geeft namelijk aan dat het evenement zeker voor herhaling vatbaar is. 

Poll

De nostalgische kermis in Roosendaal mag een jaarlijkse traditie worden

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
2303 stemmen
Volledig scherm
Ook gemeente wil terugkeer nostalgische kermis in Roosendaal. © Foto Alfred de Bruin

,,De manier waarop we een vervolg geven aan de kermis, zal terug moeten komen in het nieuwe gemeentelijke evenementenbeleid", aldus wethouders Cees Lok (binnenstad) en Hans Verbraak (cultuur) in een reactie op vragen van de de PvdA-fractie. Deze partij had het college gevraagd of het bereid is het festijn met attracties uit grootmoeders tijd jaarlijks te faciliteren. 

De nostalgische kermis werd eind maart en begin april voor het eerst gehouden. Initiator was de Stichting Roosendaal 750 jaar. Veel mensen genoten van de dertig attracties zoals het reuzenrad en de zweefbootjes. De stichting kreeg louter positieve reacties en zou graag zien dat de kermis een terugkerend evenement wordt.

 Het kan goed bestaan naast de Roosendaalse binnenstadskermis in september, de kermis in Wouwse Plantage (augustus), in Heerle (juli) en in Wouw (september). 

Volledig scherm
Ook gemeente wil terugkeer nostalgische kermis in Roosendaal. © Foto Alfred de Bruin
Volledig scherm
Deze zweefmolen was een van de dertig attracties op de nostalgische kermis in Roosendaal. © Foto Alfred de Bruin
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij Roosendaalse nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij Roosendaal­se nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt en is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”