Volledig scherm
Herinneringen ophalen op de nostalgische kermis in Roosendaal © Foto Alfred de Bruin

Nostalgische kermis keert definitief terug in Roosendaal

ROOSENDAAL - Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is de kogel dan echt door de kerk: Roosendaal krijgt ook in 2019 een nostalgische kermis. Dat heeft het Roosendaalse college van burgemeester en wethouders besloten. De eerste editie van enkele weken geleden was een dermate succes, dat de gemeente van de nostalgische kermis een jaarlijks terugkerend evenement wil maken. 

Wethouder Cees Lok: ,,Het zou mooi zijn als de Markt, de Bloemenmarkt en het Tongerloplein rond Pasen opnieuw het middelpunt zijn van het vertier van weleer. Ik reken weer op een groot aantal historische kermisattracties, zoals de zweefmolen en oude draaimolens en natuurlijk ook de vrolijke klanken van een draaiorgel. Ook de spiegeltent zien we weer graag terugkomen, waarin weer bijzondere activiteiten georganiseerd kunnen worden.'' 

Enthousiasme

De mededeling dat de kermis definitief terug zou keren, leek slechts een kwestie van tijd. Eerder liet de Stichting Roosendaal 750 jaar al weten daar wel oren naar te hebben. Naderhand klom ook de PvdA in de pen om te pleiten voor een herhaling. Het college gaf toen al te kennen daar ook wel oren naar te hebben.

Over de exacte datum en de invulling van de kermis verwacht de gemeente begin 2019 meer duidelijkheid over te geven. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Samenloop voor Hoop Roosendaal brengt 98.800 euro op

  Samenloop voor Hoop Roosendaal brengt 98.800 euro op

  ROOSENDAAL - Aan de kant klinkt applaus als de eregasten de eerste ronde van de Samenloop voor Hoop lopen. Je ziet de spanning op de gezichten, leven tussen hoop en vrees heeft zijn sporen nagelaten. Op de Wielerexperience is zaterdag om precies 15.00 uur de Samenloop voor Hoop gestart. Tijdens deze wandelestafette lopen mensen 24 uur lang in groepen het rondje van 950 meter, met als doel: geld inzamelen voor KWF Roosendaal en Inloophuis Rose-Linde.
 2. ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’
  Geef uw mening

  ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’

  Het onderzoek naar geweld dat kinderen in de jeugdzorg de afgelopen decennia hebben ondergaan, deed flink wat stof opwaaien. Veel slachtoffers zijn blij met de erkenning en een deel van hen hoopt nu op een schadevergoeding vanuit het Rijk. Zij vinden alleen excuses voor het leed dat hen is aangedaan niet voldoende. Maar helpt geld die vreselijke herinneringen uit te wissen? Is het nodig overheidsgeld te reserveren om dit leed te verzachten?