Volledig scherm
Het kunstwerk voor Roosendaal 750 jaar, d'Ouwe Sok staat sinds 5 november in het Emile van Loonpark © BN DeStem

Nog een week om spullen voor kunstwerk D’Ouwe Sok in te leveren

ROOSENDAAL - Roosendalers hebben nog een week om spullen voor de tijdscapsule in het kunstwerk D’ Ouwe Sok te leveren. Tot en met zaterdag 15 december, laatste dag van de Grande Finale,  kunnen bijdrages in de doos bij de VVV op de Markt worden gestopt.

Het kunstwerk voor Roosendaal 750 jaar staat sinds 5 november in het Emile van Loonpark.  Het is een tijdscapsule in de vorm van een ‘sok’, want volgens de kunstenaars Léon Vermunt en Ruben van de Ven  bewaarde je vroeger je kostbaarheden in een ouwe sok. 

In de sok komt een tijdcapsule van 12 kisten, waarin creatieve uitingen, mooie herinneringen en allerhande spullen van nu kunnen worden gestopt. In de VVV staat een grote kist, waar bewoners van Roosendaal hun spullen nog in kunnen doen. 

Over vijftig jaar, wanneer Roosendaal het 800 jaar jubileum viert, zal de inhoud van de kisten uit de sok worden gehaald en tentoongesteld als cultureel erfgoed. In 2068 kan de sok eventueel opnieuw gevuld worden.

Volledig scherm
Het kunstwerk voor Roosendaal 750 jaar, d'Ouwe Sok staat sinds 5 november in het Emile van Loonpark © BN DeStem
  1. Zeventig jaar geleden verwezenlijke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Brabant
    PREMIUM

    Zeventig jaar geleden verwezen­lij­ke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Bra­bant

    BOSSCHENHOOFD - Wat als Adrie van Campenhout (Campie) kort na de oorlog geen motorpech had gekregen bij Maple Farm? Het was daar dat zijn ketting eraf sloeg en de Gastelse autosloper annex stalhouder een geschikt weiland voor zijn ultieme droom zag: een vliegveld voor West-Brabant. Op 28 augsutus 1949 werd het weiland met een vliegfeest geopend. Dit seizoen viert Seppe het 70-jarig bestaan van het vliegveld.