Volledig scherm
Het kunstwerk voor Roosendaal 750 jaar, d'Ouwe Sok staat sinds 5 november in het Emile van Loonpark © BN DeStem

Nog een week om spullen voor kunstwerk D’Ouwe Sok in te leveren

ROOSENDAAL - Roosendalers hebben nog een week om spullen voor de tijdscapsule in het kunstwerk D’ Ouwe Sok te leveren. Tot en met zaterdag 15 december, laatste dag van de Grande Finale,  kunnen bijdrages in de doos bij de VVV op de Markt worden gestopt.

Het kunstwerk voor Roosendaal 750 jaar staat sinds 5 november in het Emile van Loonpark.  Het is een tijdscapsule in de vorm van een ‘sok’, want volgens de kunstenaars Léon Vermunt en Ruben van de Ven  bewaarde je vroeger je kostbaarheden in een ouwe sok. 

In de sok komt een tijdcapsule van 12 kisten, waarin creatieve uitingen, mooie herinneringen en allerhande spullen van nu kunnen worden gestopt. In de VVV staat een grote kist, waar bewoners van Roosendaal hun spullen nog in kunnen doen. 

Over vijftig jaar, wanneer Roosendaal het 800 jaar jubileum viert, zal de inhoud van de kisten uit de sok worden gehaald en tentoongesteld als cultureel erfgoed. In 2068 kan de sok eventueel opnieuw gevuld worden.

Volledig scherm
Het kunstwerk voor Roosendaal 750 jaar, d'Ouwe Sok staat sinds 5 november in het Emile van Loonpark © BN DeStem
  1. Technasium-leerlingen Oudenbosch maken de waterschapsrondleidingen sprankelender

    Technasium-leerlingen Oudenbosch maken de water­schaps­rond­lei­din­gen sprankelen­der

    OUDENBOSCH - Bij waterschap Brabantse Delta vonden ze dat de rondleidingen aan gasten van hun rioolwaterzuivering Nieuwveer wel wat sprankelender kon. Meer interactie, iets speelser ook. ,,Dan kun je zelf gaan nadenken hoe het beter kan, of je besteedt het uit aan scholieren‘’, zegt Jolette Boomaars educatiecoördinator bij Brabantse Delta. ,,Die kunnen nog ‘out-of-the-box’ denken.‘’