Volledig scherm
Het kunstwerk voor Roosendaal 750 jaar, d'Ouwe Sok staat sinds 5 november in het Emile van Loonpark © BN DeStem

Nog een week om spullen voor kunstwerk D’Ouwe Sok in te leveren

ROOSENDAAL - Roosendalers hebben nog een week om spullen voor de tijdscapsule in het kunstwerk D’ Ouwe Sok te leveren. Tot en met zaterdag 15 december, laatste dag van de Grande Finale,  kunnen bijdrages in de doos bij de VVV op de Markt worden gestopt.

Het kunstwerk voor Roosendaal 750 jaar staat sinds 5 november in het Emile van Loonpark.  Het is een tijdscapsule in de vorm van een ‘sok’, want volgens de kunstenaars Léon Vermunt en Ruben van de Ven  bewaarde je vroeger je kostbaarheden in een ouwe sok. 

In de sok komt een tijdcapsule van 12 kisten, waarin creatieve uitingen, mooie herinneringen en allerhande spullen van nu kunnen worden gestopt. In de VVV staat een grote kist, waar bewoners van Roosendaal hun spullen nog in kunnen doen. 

Over vijftig jaar, wanneer Roosendaal het 800 jaar jubileum viert, zal de inhoud van de kisten uit de sok worden gehaald en tentoongesteld als cultureel erfgoed. In 2068 kan de sok eventueel opnieuw gevuld worden.

Volledig scherm
Het kunstwerk voor Roosendaal 750 jaar, d'Ouwe Sok staat sinds 5 november in het Emile van Loonpark © BN DeStem
  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij Roosendaalse nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij Roosendaal­se nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt en is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”