Volledig scherm
Burgemeester Jacques Niederer, Nikki Tjassens Keiser uit Bosschenhoofd (de nieuwe 'Gast van de Burgemeester’), en commissaris Wim van de Donk na onthulling op het Roosendaalse benkske op het Tongerloplein. Foto: Tonny Presser/Pix4Profs © Tonny Presser © 2018

Leerlingenmuziekdag op Tongerloplein met een bankje om te buurten of te luisteren naar muziek

ROOSENDAAL - Het Tongerloplein was zaterdagmiddag omgetoverd tot één groot zonovergoten terras vanwaar het royaal toegestroomde publiek kon genieten van de eerste Leerlingenmuziekdag. 

Voorzitter Ruud van Osta van Stichting T Plein legde uit dat hij voor de optredens iedereen had aangeschreven die muziekles gaf. ,,Dit keer hebben we de dag gepland met een sausje van Roosendaal 750. Gezien de grote belangstelling hoop ik dat dit openlucht optreden van muziekleerlingen een jaarlijks terugkerend evenement op het Tongerloplein wordt!'' 

Het optreden werd geopend door blazers van De Gildezonen met onder andere Shape of You en Beauty and the Beast. Hierna onthulde commissaris van de koning Wim van de Donk het bankje dat tijdens de nieuwjaarsreceptie beloofd was als cadeau van de provincie aan de jarige stad. 

Bankje

Het vrolijk geblokte bankje had een plaatsje gekregen onder de grote boom voor schouwburg De Kring. ,,Ga erop zitten en buurt met elkaar'', nodigde Van de Donk het publiek uit. ,,Wat een vet bankje'', klonk het spontaan vanuit een jongere in het publiek.

 Als eerste probeerde de commissaris samen met burgemeester Jacques Niederer en gast van de burgemeester Nikki Tjassens Keiser het bankje zelf uit. Al spoedig probeerden andere mensen het bankje ook uit. ,,Het zit perfect'', oordeelde Angèle van Haaren. ,,Prima ruggensteun!'' 

Hierna werden de optredens van de muziekleerlingen hervat. Op verzoek van Niederer zong Martine van de Kar speciaal voor Van De Donk, dit keer met haar talentvolle leerling Sara van Gaans en het kinderkoor, het prachtige lied Cadans van de Stad dat in 2013 geschreven was ter ere van het bezoek van Willem Alexander en Maxima aan Roosendaal. 

Hierna volgden onder grote belangstelling optredens van leerlingen muziekschool A Different Tune van Petra en Sebas Honing, van het Norbertus- en Gertrudiscollege en Muziekvereniging Roosendaal. 

Als apotheose klonk een versie van Mijn Stadje met begeleiding van Muziekvereniging Roosendaal en de Gildezonen en als solisten Martine van de Kar en Petra Honing.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement