Volledig scherm
Rob van de Geijn, met de bas van oom Hein - foto Willem Jongeneelen © Willem Jongeneelen

Jazz750 in Roosendaal komt tot climax: 'Jazz was een van de weinige zaken waar ik me niet tegen verzette'

ROOSENDAAL - Jazz750 nadert zijn apotheose. Na een zestal jamsessies selecteerde de jury zeven talenten voor het slotconcert. Rob van de Geijn is een van hen. Hij deelt dit weekend tevens voor het eerst het podium met pa Ton en oom Hein.

Op zijn Facebook-pagina staat als beroep danser/docent/ondernemer. Daar gaat Rob van de Geijn (31) zanger aan toevoegen. De (mede-)eigenaar van dansschool Dansplein, de Danstheaterwinkel en initiatiefnemer van Roosendaal Danst! heeft die oude liefde herontdekt. ,,Ik probeer nog altijd dans zoveel mogelijk in de picture te brengen, maar muziek maken ging steeds meer kriebelen. Als kind ging ik heel vaak naar optredens van mijn pa en oom kijken. Ik dacht dat het normaal was ieder weekend naar een café te gaan om muziek te luisteren. Aan mijn vrienden op school merkte ik dat dat eigenlijk niet zo was.”

Luxe

Rob groeide op met de sax en piano van pa Ton in huis. Ook de contrabas van oom Hein, lang vaste begeleider van Toots Thielemans, was nooit ver uit de buurt. ,,Ik had de luxe om in De Muze, de school van mijn pa, overal in uit te kunnen lopen en op speelse wijze lesjes piano, tekenen, musical, zingen en dansen te volgen. Omdat de dansjuf zei dat ik met dat aspect meer moest gaan doen, deed ik auditie en ben ik op de dansacademies van Tilburg en Rotterdam terecht gekomen.” 

De laatste jaren danst hij minder intensief. De focus ligt meer op begeleiden en choreografie. ,,Een extra dimensie in muziek trekt me. De samenwerking verloopt anders, de vrijheid is groter. Als een nummer anders wordt ingezet, reageer je daarop. Je gaat meer durven proberen. Als danser is de verantwoordelijkheid anders, omdat je vast blijft zitten aan de choreografie.”

Scat

Rob vertelt dat hij een hele dag muziek maakt. ,,Ik ga scattend door de dag heen. Ik ben druk in mijn hoofd. Medicijnen en therapieën hielpen niet, muziek verschaft mij wel rust.” Hij koos als twintiger voor traditioneel jazz-repertoire. ,,Ik ben ermee opgegroeid. Jazz was een van de weinige zaken waar ik me in mijn puberteit niet tegen verzette. Nu vind ik het heel speciaal om met muzikanten waar ik vroeger naar ging kijken of die hier in Roosendaal les gaven samen het podium op te stappen. Dat voelt raar, maar ook heel mooi.”

Optredens Rob van de Geijn: 20 oktober Desafinado, Middelburg (met Ton en Hein van de Geijn, Ben Bogaard en Chris Strik), 21 oktober finale Jazz750 De Kring, Roosendaal (met Hein van de Geijn, Hans van Oosterhout, Johan Clement en strijkers). Daar is tevens een optreden van Jacques van Pol Trio.  

  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij Roosendaalse nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij Roosendaal­se nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt en is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”