Hierom zijn deze Roosendalers gelukkig in hun stad

VIDEOROOSENDAAL - Soms is het lastig om een verklaring te vinden voor iets dat verraderlijk simpel lijkt. Neem het geluk dat door de Atlas voor Gemeenten wordt toegeschreven aan de inwoners van Roosendaal. Waar kwam dat ineens vandaan? Gelukkig willen mensen die tot deze groep van happy Brabanders behoren het best uitleggen.

De topnotering in de Atlas deed vooral buiten de stad de nodige wenkbrauwen fronsen. Toch mooi meegenomen dat de Roosendalers de onderscheiding gewoon mogen dragen in het jaar van het 750 jarig bestaan. De Atlas voor Gemeenten snijdt dit jaar namelijk een ander thema (cultuur) aan. 

  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij Roosendaalse nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij Roosendaal­se nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt en is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”