Hierom zijn deze Roosendalers gelukkig in hun stad

VIDEOROOSENDAAL - Soms is het lastig om een verklaring te vinden voor iets dat verraderlijk simpel lijkt. Neem het geluk dat door de Atlas voor Gemeenten wordt toegeschreven aan de inwoners van Roosendaal. Waar kwam dat ineens vandaan? Gelukkig willen mensen die tot deze groep van happy Brabanders behoren het best uitleggen.

De topnotering in de Atlas deed vooral buiten de stad de nodige wenkbrauwen fronsen. Toch mooi meegenomen dat de Roosendalers de onderscheiding gewoon mogen dragen in het jaar van het 750 jarig bestaan. De Atlas voor Gemeenten snijdt dit jaar namelijk een ander thema (cultuur) aan. 

  1. Zeventig jaar geleden verwezenlijke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Brabant
    PREMIUM

    Zeventig jaar geleden verwezen­lij­ke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Bra­bant

    BOSSCHENHOOFD - Wat als Adrie van Campenhout (Campie) kort na de oorlog geen motorpech had gekregen bij Maple Farm? Het was daar dat zijn ketting eraf sloeg en de Gastelse autosloper annex stalhouder een geschikt weiland voor zijn ultieme droom zag: een vliegveld voor West-Brabant. Op 28 augsutus 1949 werd het weiland met een vliegfeest geopend. Dit seizoen viert Seppe het 70-jarig bestaan van het vliegveld.