Volledig scherm
PREMIUM
Roosendaal sluit in 2009, samen met Bergen op Zoom, als enige steden in Nederland alle coffeeshops. © Lex van Lieshout

Geschiedenis misdaad in Roosendaal: van roversbendes tot henneptelers

Roosendaal 750 jaarROOSENDAAL - Op woensdag 30 januari 1737 wordt op de Markt in Wouw de 18-jarige Tanneke Driessen van den Bergh terechtgesteld. Scherprechter Blom bindt de kleine, jonge vrouw aan een paal en wurgt haar met een touw. Daarna verminkt de beul haar gelaat met brandende stro.

Het lichaam van Tanneke wordt tentoongesteld op het galgenveld buiten het dorp, net zo lang tot 'het sal sijn verteert'. Precies zoals het doodvonnis van de lokale schepenraad bepaalt.

  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij Roosendaalse nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij Roosendaal­se nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt en is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”