Volledig scherm
Roosendaal 750 jaar in 2018

Feest 750-jarig bestaan moet Roosendaal trots(er) maken

ROOSENDAAL - Feestweek in september 2018 met openluchtspektakel op de Markt moet het hoogtepunt worden van de viering van 750-jarig bestaan van stad Roosendaal. Een nieuwe stichting gaat aan de slag met de programmering van de feestelijkheden.

Het moet in 2018 een feest worden dat de Roosendalers verbindt, dat bijdraagt aan 'het historisch en toekomstig besef over Roosendaal bij de Roosendaler'. Een feest kortom dat de inwoners trots(er) maakt op de eigen stad.

Dat is de inzet van de maandagavond gepresenteerde Stichting 'Roosendaal 750 jaar' die aan de slag gaat met het feestprogramma en het opstellen van een begroting.

Meedenken en uitvoeren
Voorzitter van de stichting is Cor Verbogt die benadrukte dat alle Roosendalers kunnen meedoen bij het bedenken en uitvoeren van ideeën. Iedereen is daarom welkom op een informatie- en brainstormavond op maandag 17 oktober in De Kring.

De stichting gaat ook organisaties in de stad gericht benaderen. "We werken graag samen met mensen waarmee het leuk is om een feestje te maken", aldus Verbogt die tien medebestuursleden binnen de stichtingsgeledingen heeft onder wie bekende Roosendalers zoals Floor Bleijenberg, Ruud van Osta, René Mol, Menno Nefs en Rens van den Oever.

De officiële datum voor de viering van het 750-jarig bestaan is 9 november 2018.

Lees dinsdag veel meer in Bn DeStem

Volledig scherm
Feestje op het Kadeplein, tijdens de Draai van de Kaai. © Archieffoto Peter van Trijen - het fotoburo
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Zolang we allemaal ver weg op vakantie gaan, moeten we niet zeuren over de luchtvaart.

Zolang we allemaal ver weg op vakantie gaan, moeten we niet zeuren over de luchtvaart.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
701 stemmen

poll

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
3543 stemmen