Volledig scherm
Eerste blijvende presentje bij Roosendaalse fietsroutes uitgereikt aan Cor Verbogt. Foto VVV / Lisa Boere © VVV /

Eerste blijvende presentje bij Roosendaalse fietsroutes uitgereikt

ROOSENDAAL - Cor Verbogt, voorzitter Roosendaal 750 jaar, kreeg donderdagmiddag het eerste blijvende  presentje voor een volle stempelkaart van Phile Poppe, voorzitter van de Stichting Wielercomité Roosendaal, in café De Raatskelder op de Markt. 

Volledig scherm
Eerste blijvende presentje bij Roosendaalse fietsroutes uitgereikt aan Cor Verbogt. Het laatste stempel kreeg hij in café De Raatskelder van Dennis Raats. Foto VVV / Lisa Boere © VVV / Lisa Boere

 Verbogt heeft alle stempels opgehaald door de fietsroutes van Roosendaal 750 jaar te fietsen en in cafes onderweg stempels te halen. Het laatste stempel kreeg hij in café De Raatskelder van Dennis Raats. 

De herinnering zit in een doos met meer Roosendaalse items. Poppe vertelde dat meer dan 200 mensen alle fietsroutes afgelegd en een volle stempelkaart hebben.

Volledig scherm
Eerste blijvende presentje bij Roosendaalse fietsroutes uitgereikt aan Cor Verbogt (links) door Phile Poppe (rechts). © BN DeStem

Volle stempelkaarten van de fietsroutes zijn vanaf vrijdag 7 december in te wisselen bij de VVV Roosendaal in ruil voor de herinnering aan ‘Roosendaal 750 jaar’.

Ter gelegenheid van Roosendaal 750 jaar zijn in het voorjaar 20 fietsroutes samengesteld met een totale lengte van 750 kilometer.

De VVV Roosendaal en het Wielerplatform Roosendaal hebben in samenwerking met de toerclubs en Stichting Roosendaal 750 jaar deze nieuwe fietsroutes ontwikkeld. Tien fietsroutefolders met in totaal 20 fietsroutes zijn ontwikkeld aan de hand van  thema’s.

Fietsliefhebbers konden onderweg stempels verzamelen bij de horecabedrijven die op een stempelkaart, die bij de folders is te verkrijgen, stonden vermeld. Als alle routes zijn gefietst zijn 20 stempels verzameld en is de stempelkaart vol. De volle stempelkaart is tot 31 december in te leveren bij de VVV op de Markt.

Volledig scherm
Eerste blijvende herinnering bij Roosendaalse fietsroutes uitgereikt aan Cor Verbogt, voorzitter Roosendaal 750 jaar. © BN DeStem
  1. Zeventig jaar geleden verwezenlijke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Brabant
    PREMIUM

    Zeventig jaar geleden verwezen­lij­ke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Bra­bant

    BOSSCHENHOOFD - Wat als Adrie van Campenhout (Campie) kort na de oorlog geen motorpech had gekregen bij Maple Farm? Het was daar dat zijn ketting eraf sloeg en de Gastelse autosloper annex stalhouder een geschikt weiland voor zijn ultieme droom zag: een vliegveld voor West-Brabant. Op 28 augsutus 1949 werd het weiland met een vliegfeest geopend. Dit seizoen viert Seppe het 70-jarig bestaan van het vliegveld.