Volledig scherm
PREMIUM
Acte uit 1268 in het jubileumboek Roosendaal 750 jaar waarin Roosendaal het eerst officieel genoemd wordt "In loco dictu Rosendale" Foto Gemeentearchief Roosendaal © '

Eerste acte in jubileumboek over 750 jaar Roosendaal

ROOSENDAAL -  De acte waarin Roosendaal voor het eerst wordt genoemd zit vanzelfsprekend in het jubileumboek Roosendaal 750 jaar.  'In loco dictu Rosendale'. Met de akte waarin de heer van Breda een schenking aan een kapel, nu de Sint Janskerk, goedkeurt start de geschreven geschiedenis van Roosendaal. 

Heel de geschiedenis van Roosendaal  wordt aan de hand  van verschillende thema's als sport, onderwijs, cultuur en verkeer in het jubileumboek doorgenomen. Marius Broos, Joss Hopstaken en Ben Maas vormen de redactie. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeventig jaar geleden verwezenlijke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Brabant
    PREMIUM

    Zeventig jaar geleden verwezen­lij­ke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Bra­bant

    BOSSCHENHOOFD - Wat als Adrie van Campenhout (Campie) kort na de oorlog geen motorpech had gekregen bij Maple Farm? Het was daar dat zijn ketting eraf sloeg en de Gastelse autosloper annex stalhouder een geschikt weiland voor zijn ultieme droom zag: een vliegveld voor West-Brabant. Op 28 augsutus 1949 werd het weiland met een vliegfeest geopend. Dit seizoen viert Seppe het 70-jarig bestaan van het vliegveld.