Volledig scherm
PREMIUM
Acte uit 1268 in het jubileumboek Roosendaal 750 jaar waarin Roosendaal het eerst officieel genoemd wordt "In loco dictu Rosendale" Foto Gemeentearchief Roosendaal © '

Eerste acte in jubileumboek over 750 jaar Roosendaal

ROOSENDAAL -  De acte waarin Roosendaal voor het eerst wordt genoemd zit vanzelfsprekend in het jubileumboek Roosendaal 750 jaar.  'In loco dictu Rosendale'. Met de akte waarin de heer van Breda een schenking aan een kapel, nu de Sint Janskerk, goedkeurt start de geschreven geschiedenis van Roosendaal. 

Heel de geschiedenis van Roosendaal  wordt aan de hand  van verschillende thema's als sport, onderwijs, cultuur en verkeer in het jubileumboek doorgenomen. Marius Broos, Joss Hopstaken en Ben Maas vormen de redactie. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Oudenbossche boekenmarkt met overvloed voor kwetsbaren
    PREMIUM

    Oudenbos­sche boeken­markt met overvloed voor kwetsbaren

    OUDENBOSCH - Zowel de traditionele boekenmarkt in de Pauluskerk zaterdag en zondag, als de boeken- en cd-markt van Homico/Kringloper op Pagnevaartweg 82 van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 juni, zijn goed verlopen. Beiden organisaties hebben elkaar echt niet 'dwars' gezeten. En zeker niet in de persoonlijke sfeer. Ook geen mindere verkoop. Wel kan in de toekomst binnen Oudenbosch door een betere afstemming wat misverstand voorkomen worden.