Volledig scherm
Drukke zomer voor Valley Sound Big Band © FOTO VSBB

Drukke zomer voor Valley Sound Big Band

ROOSENDAAL - Normaal heeft de Valley Sound Big Band uit Roosendaal ongeveer tien optredens per jaar. Ze repeteren  nu echter druk voor drie grote optredens in een maand.

Big Band Festival

Het eerste optreden is op het eigen Big Band festival op zondag 19 augustus bij Sieben op De Stok. VSBB organiseert het festival voor de vierde keer. 

Volledig scherm
De sfeer van het Big Band festival bij Sieben op De Stok in beeld gebracht, een dirigent die niet meer op het podium past gaat spontaan in het water staan. © Archieffoto VSBB

,, We nodigen elk jaar drie andere bands uit om met ons te spelen op twee podiums bij Sieben. Het grote voordeel van twee podiums is dat een big band  kan opstellen, terwijl de andere aan het spelen is. We hebben al een goede naam opgebouwd bij het publiek en andere big bands, vooral de ontspannen sfeer tijdens het festival slaat erg aan,"vertelt Peter Bierstekers.

Deelnemers dit jaar zijn Big Band Blast! uit Sliedrecht, Power Swing Big Band uit Oosterhout en Tony’s Wife uit Bergen op Zoom. Het gratis festival is tussen 14.00 en 17.30 uur.

Bevrijdingsbal in Antwerpen

Het Bevrijdingsfestival in Antwerpen is bijna traditie aan het worden op de agenda van VSBB. Voor de tiende keer staan ze op vrijdagavond 7 september op de  Groenplaats in Antwerpen. 

De Roosendaalse Big Band is de hoofdact van het festival dat om middernacht is afgelopen.

Roosendaal 750 jaar

Volledig scherm
Drukke zomer voor Valley Sound Big Band met rechts dirigent Peter Bogers © FOTO VSBB

De grote klapper dit jaar voor VSBB wordt het openingsconcert van de feestweek voor Roosendaal 750 jaar op vrijdag 21 september op de Markt. Met de assistentie van veel lokale artiesten en de afsluiting met de Dutch Robbie Williams zal de Roosendaalse Big Band van half negen tot middernacht op het grote podium met een enorm videoscherm staan. 

Frank Stroop, secretaris van VSBB, zegt dat de band onder leiding van Frank Bogers druk aan het oefenen is voor de verschillende nummers. ,,We willen graag de vele verschillende stijlen die we beheersen laten horen. Tijdens de hele avond hebben we daar zeker de tijd voor. Er komen ook de nodige zangers bijvoorbeeld Stef Broos, Claudia Camu en Sophie Mol meedoen."

,,We zijn al vele jaren een grote vriendenclub met een stabiele bezetting, 5 saxofoons, 4 trombones, 5 trompetten, 5 man ritme sectie en 1 dirigent. De opening van de feestweek gaat volgens ons een topfeest worden."

Volledig scherm
Valley Sound Big Band op het eigen Big Band festival bij Sieben op De Stok. © Archieffoto VSBB
  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij Roosendaalse nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij Roosendaal­se nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt en is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”