Volledig scherm
Muurschildering woning Bredaseweg 130 foto: pix4profs/gerard van offeren

Dit is het verhaal achter die grote roos op het huis aan de Bredaseweg in Roosendaal

750 jaarROOSENDAAL - Jan en Nel van Leeuwen krijgen alleen maar lovende reacties op de grote roos die ze op hun huis aan de Bredaseweg hebben laten zetten. Mensen stoppen in de straat om te vertellen hoe mooi ze het vinden. 

De reacties op sociale media zijn ook lovend op het kunstwerk van Remco van den Beemd.

De roos is eigenlijk geplaatst om een paar oneffenheden op de herstelde witte muur te maskeren. Jan vond het wel een goed idee van Remco. Ook vanwege het 750 jaar jubileum in een van de oudsten straten van Roosendaal. 

Zoveel fijne reacties had Jan niet verwacht. Hij verwacht dat Remco het druk gaat krijgen, omdat veel mensen zeggen dat ze ook wel zoiets op hun huis willen. 

  1. Zeventig jaar geleden verwezenlijke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Brabant
    PREMIUM

    Zeventig jaar geleden verwezen­lij­ke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Bra­bant

    BOSSCHENHOOFD - Wat als Adrie van Campenhout (Campie) kort na de oorlog geen motorpech had gekregen bij Maple Farm? Het was daar dat zijn ketting eraf sloeg en de Gastelse autosloper annex stalhouder een geschikt weiland voor zijn ultieme droom zag: een vliegveld voor West-Brabant. Op 28 augsutus 1949 werd het weiland met een vliegfeest geopend. Dit seizoen viert Seppe het 70-jarig bestaan van het vliegveld.