Volledig scherm
Muurschildering woning Bredaseweg 130 foto: pix4profs/gerard van offeren

Dit is het verhaal achter die grote roos op het huis aan de Bredaseweg in Roosendaal

750 jaarROOSENDAAL - Jan en Nel van Leeuwen krijgen alleen maar lovende reacties op de grote roos die ze op hun huis aan de Bredaseweg hebben laten zetten. Mensen stoppen in de straat om te vertellen hoe mooi ze het vinden. 

De reacties op sociale media zijn ook lovend op het kunstwerk van Remco van den Beemd.

De roos is eigenlijk geplaatst om een paar oneffenheden op de herstelde witte muur te maskeren. Jan vond het wel een goed idee van Remco. Ook vanwege het 750 jaar jubileum in een van de oudsten straten van Roosendaal. 

Zoveel fijne reacties had Jan niet verwacht. Hij verwacht dat Remco het druk gaat krijgen, omdat veel mensen zeggen dat ze ook wel zoiets op hun huis willen. 

  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij Roosendaalse nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij Roosendaal­se nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt en is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”