Volledig scherm
PREMIUM
Beachvolleybal op Oude Markt in Roosendaal, in zomerse omstandigheden die bij deze sport horen. Foto : Gerard van Offeren/Pix4Profs

De ballen vlogen door de zandbakken in Wouw en Roosendaal

WOUW/ROOSENDAAL - Een dikke laag zand, een strandentourage met partytenten, terrasjes, wat water en teams die op een sportieve manier het publiek willen vermaken. Dan is het niet nodig om uren in de file te staan om het Noordzeestrand te bereiken. Roosendaal en Wouw waren dit weekend helemaal in de ban van strandactiviteiten.

In Roosendaal werd het beachevent voor de 28ste keer gehouden. ,,Dit jaar hebben we het met een dag uitgebreid in het kader van 750 jaar Roosendaal", vertelt voorzitter Ron van Eijk. Op donderdag werd een straattoernooi gehouden met dertien teams en konden twee scholen aan de slag in Roosendaals 'grootste zandbak'. Die uitbreiding is prima bevallen en mogelijk dat die extra dag ook de komende jaren aan het evenement wordt toegevoegd.

  1. Oudenbossche boekenmarkt met overvloed voor kwetsbaren
    PREMIUM

    Oudenbos­sche boeken­markt met overvloed voor kwetsbaren

    OUDENBOSCH - Zowel de traditionele boekenmarkt in de Pauluskerk zaterdag en zondag, als de boeken- en cd-markt van Homico/Kringloper op Pagnevaartweg 82 van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 juni, zijn goed verlopen. Beiden organisaties hebben elkaar echt niet 'dwars' gezeten. En zeker niet in de persoonlijke sfeer. Ook geen mindere verkoop. Wel kan in de toekomst binnen Oudenbosch door een betere afstemming wat misverstand voorkomen worden.