Volledig scherm
Gelukkig maar. Er kan volgend jaar geproost worden met echt Roosendaals feestbier. (Foto ter illustratie) © Thinkstock

Bier voor feestjaar Roosendaal is bekend, nu nog een naam

ROOSENDAAL - Het speciale bier voor de viering van het 750-jarig bestaan van Roosendaal is bekend. 

Nu bekend is welk brouwsel volgend jaar als feestbier op de markt komt wordt nog gezocht naar een passende naam. De man die het beste recept ontwikkeld heeft is amateurbrouwer Tony Aarden. Dat deed hij na een oproep via het Roosendaals Biergilde.

Het winnende bier heeft lichte blonde kleur, met een klein zoetje en een bittertje. Het voldoet volgens de organisatoren aan alle wensen voor een feestelijk en lekker Roosendaals bier.

Mensen die een goed idee hebben voor de naam kunnen die melden bij het biergilde. Reacties kunnen naar: 750bier@roosendaalsbiergilde.nl gestuurd worden.

  1. Oudenbossche boekenmarkt met overvloed voor kwetsbaren
    PREMIUM

    Oudenbos­sche boeken­markt met overvloed voor kwetsbaren

    OUDENBOSCH - Zowel de traditionele boekenmarkt in de Pauluskerk zaterdag en zondag, als de boeken- en cd-markt van Homico/Kringloper op Pagnevaartweg 82 van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 juni, zijn goed verlopen. Beiden organisaties hebben elkaar echt niet 'dwars' gezeten. En zeker niet in de persoonlijke sfeer. Ook geen mindere verkoop. Wel kan in de toekomst binnen Oudenbosch door een betere afstemming wat misverstand voorkomen worden.