Volledig scherm
Gelukkig maar. Er kan volgend jaar geproost worden met echt Roosendaals feestbier. (Foto ter illustratie) © Thinkstock

Bier voor feestjaar Roosendaal is bekend, nu nog een naam

ROOSENDAAL - Het speciale bier voor de viering van het 750-jarig bestaan van Roosendaal is bekend. 

Nu bekend is welk brouwsel volgend jaar als feestbier op de markt komt wordt nog gezocht naar een passende naam. De man die het beste recept ontwikkeld heeft is amateurbrouwer Tony Aarden. Dat deed hij na een oproep via het Roosendaals Biergilde.

Het winnende bier heeft lichte blonde kleur, met een klein zoetje en een bittertje. Het voldoet volgens de organisatoren aan alle wensen voor een feestelijk en lekker Roosendaals bier.

Mensen die een goed idee hebben voor de naam kunnen die melden bij het biergilde. Reacties kunnen naar: 750bier@roosendaalsbiergilde.nl gestuurd worden.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Technasium-leerlingen Oudenbosch maken de waterschapsrondleidingen sprankelender

    Technasium-leerlingen Oudenbosch maken de water­schaps­rond­lei­din­gen sprankelen­der

    OUDENBOSCH - Bij waterschap Brabantse Delta vonden ze dat de rondleidingen aan gasten van hun rioolwaterzuivering Nieuwveer wel wat sprankelender kon. Meer interactie, iets speelser ook. ,,Dan kun je zelf gaan nadenken hoe het beter kan, of je besteedt het uit aan scholieren‘’, zegt Jolette Boomaars educatiecoördinator bij Brabantse Delta. ,,Die kunnen nog ‘out-of-the-box’ denken.‘’