Felix Boerman en Babs Nieuwsteeg, medewerkers bloedafname van het Amphia Ziekenhuis.
Volledig scherm
Felix Boerman en Babs Nieuwsteeg, medewerkers bloedafname van het Amphia Ziekenhuis. © BN DeStem

Felix en Babs van het Amphia krijgen een medaille

#NLBlijftThuisBREDA. Felix Boerman en Babs Nieuwsteeg van het Amphia ziekenhuis krijgen deze donderdag een medaille. Aan hun voeten ligt een groot hart van bloemblaadjes. En dan worden de medewerkers van de afdeling bloedafname ook nog gefilmd door de drone van BN DeStem. 

De grote waardering doet ze goed, vertellen ze. Babs: ,,Het is echt leuk eens een keer in het zonnetje gezet te worden.” 

Over die waardering hebben ze niets te klagen, vertelt Babs. ,,Elke dag wordt er wel iets voor ons gedaan. De ene dag krijgen we fruit, dan een soepje, dan lekkere paaseitjes.” Felix: ,,En pas kregen we nog van die komkommertjes.”

En vandaag dus mooie dronebeelden. En medailles. Uitgedeeld door het bedrijf Budgettrophy. In de privésfeer zijn mensen in deze coronatijd wel eens bezorgd over hun werk. ,,Doe je wel voorzichtig", vragen ze dan. 

Felix: ,,Ja, je bent toch in contact met mensen de hele dag.” 

Natuurlijk zijn ze goed beschermd (‘we hebben een scherm en het prikken doen we onderlangs', vertelt Felix). Maar toch.... soms moeten ze toch achter dat scherm vandaan, als ze bloed afnemen bij een kind bijvoorbeeld. Maar ze doen het graag. Nog één vraagje: naar wie ze zwaaiden toen de drone net overvloog? 

Eensgezind: ,,Naar heel Nederland.”

Helden Bedankt, staat er bij het punt waar Amphiamedewerkers donderdag een medaille krijgen voor hun goede werk.
Volledig scherm
Helden Bedankt, staat er bij het punt waar Amphiamedewerkers donderdag een medaille krijgen voor hun goede werk. © BN DeStem

In samenwerking met indebuurt Breda