Volledig scherm
© BSR Agency
1
EINDE
0
  • Youri Loen 66'

NAC weet niet meer wat winnen is en gaat kopje onder in Almere

De malaise houdt aan. Voor de vijfde keer op rij is NAC er niet in geslaagd een competitiewedstrijd te winnen. Nu was Almere City te sterk: 1-0. 

Twee wijzigingen ten opzichte van het duel met Go Ahead Eagles (1-1). De mislukte experimenten konden weer de kast in: Robin Schouten en Andrija Filipovic zaten in Almere op de bank. Luka Ilic speelde weer vanaf het begin en Javier Noblejas was terug op de linksbackpositie. Een opvallende ruil in het elftal: aanvoerder Arno Verschueren speelde als rechtsback, Pele van Anholt, die vorige week nog linksback was, stond nu als controleur voor de verdediging.

Bekijk hier de samenvatting van Almere City - NAC (Premium)

In Almere ging NAC op zoek naar de eerste  competitiezege sinds 4 oktober. En het leek goed te beginnen, want Verschueren haalde de achterlijn en gaf voor. Ivan Ilic raakte de bal echter verkeerd, weg kans. Een schot op doel noteerde NAC voor rust: Verschueren probeerde het vanaf een meter of dertig en dwong Joshua Smits tot een redding. 

Frustratie

In de 36ste minuut raakte Huseyin Dogan de bal kwijt en roste het leer uit frustratie tegen de reclameborden. Vier minuten later deed Luka Ilic hetzelfde. Het was veelzeggend. Niets, maar dan ook werkelijk niets lukte voor NAC. Over de middenlijn kwam de ploeg van Ruud Brood nauwelijks.

Almere City was de betere ploeg. Bart Meijers (ex-NAC) kende achterin een probleemloze avond en zag zijn ploeggenoten voorin voor dreiging zorgen. Torino Hunte zorgde op de flank van Verschueren voor veel problemen, Youri Loen schoot voorlangs en Shayon Harrison in de handen van Nick Olij.

Wissels

In de tweede helft kwam NAC beter voor de dag. Maar uit wat de beste aanval van de wedstrijd was – een kopbal werd van de lijn gehaald – viel meteen de tegentreffer. Youri Loen was het eindstation van een succesvolle counter, hij schoot hard en laag raak: 1-0. Van Hooijdonk maakte dat al niet meer mee. Hij werd na een uur gewisseld voor Filipovic. Tien minuten later werd ook Finn Stokkers nog ingebracht.

Het werd er niet beter op. De beste kans was daarna weer voor Loen, maar met een fraaie redding voorkwam Olij de 2-0. In het slot kon het beide kanten opvallen: Colin Rösler kopte op de lat, Filipovic schoot op de keeper en Olij bracht dan weer redding op een doelrijpe kans van Almere City. Gescoord werd er niet meer, daardoor verloor NAC terrein op koplopers Cambuur en De Graafschap, terwijl Excelsior op gelijke hoogte kwam met NAC, na de zege op FC Eindhoven.

Opstelling NAC: Olij; Verschueren, Rösler, Riera, Noblejas; Luka Ilic, Van Anholt (72. Stokkers), Ivan Ilic, Boussaid (85. Kudimbana); Dogan en Van Hooijdonk (60. Filipovic).

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen