Volledig scherm
Willem Weijs. © BSR Agency

Winnende Weijs over afgekeurde goal Jong AZ: ‘Mazzel mee gehad, maar wij hebben niks onsportiefs gedaan’

De opluchting is groot in het NAC-kamp na de 3-1-zege op Jong AZ, dat zegt Willem Weijs. ,,Vorige week hikten we al tegen de winst aan en vandaag wilden de kansjes in de eerste helft er niet in.” Op het uur brak Arno Verschueren dan toch de ban, tot groot genoegen van zijn trainer. 

,,Dan zie je wat er van de ploeg afvalt en dat het stadion er meer achter gaat staan. Dat hadden we blijkbaar nodig en dan is het een mooie overwinning geworden.”

De misschien wel beste actie van de avond komt op naam van een NAC-supporter op de B-Side die een bal het veld in gooit als Jong AZ op 0-1 denkt te komen. ,,Daar hebben we mazzel mee gehad, dat was een raar moment. Vlak voordat die jongen (Félix Correia, red.) wil gaan schieten, wordt er ineens afgefloten terwijl de bal al een tijdje in het veld lag. Wij hebben volgens mij niks onsportiefs gedaan. De bal komt vanuit het publiek in het veld en de scheidsrechter maakt een beslissing, dat kan ik mijn jongens niet kwalijk nemen.”

Weijs is content met het vertoonde spel: ,,Zeker na de goals gingen we heel aardig voetballen en hebben we er echt vertrouwen door getankt. Toch vond ik dat we daarvoor niet heel slecht hebben gespeeld. Ik snap dat het publiek goals verwacht, maar we hebben de eerste helft kansen gekregen en stappen gezet.”

,,De goals zijn wat mij betreft een logisch gevolg dat we steeds beter gaan voetballen. Ik heb absoluut genoten van mijn ploeg en ik ben heel trots op die jongens. Zij komen ook van heel ver, hebben veel meegemaakt en dan ik super blij dat er in de tweede helft drie ingaan.”

  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.