Volledig scherm
PREMIUM
De spelers van NAC bouwen een feestje met de supporters. © ANP Sport

Wie kan NAC wat maken in de beker?

In roerige tijden blijken de spelers van NAC uit het juiste hout gesneden. De indrukwekkende zege op AZ is het bewijs dat de stunt tegen PSV geen laatste stuiptrekking was. In de verte lonkt een pot met goud.

Sparta Nijkerk, FC Emmen, PSV en deze woensdag AZ. NAC bewaart zijn schoonste outfit voor de KNVB-beker en ontpopt zich weer tot de cupfighter die het in het vorige decennium was. ‘Wij gaan naar De Kuip’, wij gaan naar De Kuip’, zingt de Yellow Army als AZ op zijn rug ligt. Voor de eerste keer sinds 2009 bereikt NAC de halve finale van het bekertoernooi. Een historische dubbel (bekerwinst en promotie) ligt in het verschiet in wat nu al een schizofrene jaargang is.

  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.