Rat Verlegh Stadion.
Volledig scherm
Rat Verlegh Stadion. © BSR Agency

Wel of niet het seizoen afmaken? NAC houdt zich afzijdig in de coronadiscussie

POLLTijdrekken en net zolang wachten totdat het veilig genoeg is om te voetballen of het seizoen per direct beëindigen? Waar veel eredivisieclubs, met tegenstrijdige belangen, stelling nemen, wacht NAC het verdict van de KNVB af. 

Een week geleden gaf de Bredase club te kennen dat het als periodekampioen voorstander is van het spelen van de play-offs, de opzet daarvan is minder van belang. Ook zei algemeen directeur Luuc Eisenga dat ‘iedereen de motivatie om te gaan spelen moet relativeren omdat de gezondheid van Nederland voorop staat’. Aan die opvatting is niks veranderd. In de eredivisie houden onder meer ADO Den Haag, FC Emmen, sc Heerenveen en Sparta zich afzijdig in de coronadiscussie en wijzen naar de KNVB.

Veel spelers van NAC staan op het standpunt dat ze vooral snakken naar duidelijkheid, een doel voor ogen willen hebben en het liefst het seizoen afmaken. Dat laatste wil trainer Peter Hyballa ook, mits het maatschappelijk verantwoord is. En dat is op dit moment niet het geval.

De KNVB heeft donderdagavond laten weten dinsdag 7 april verder te praten over de mogelijke scenario's. Voorlopig weet helemaal niemand hoe dit seizoen zal eindigen. 

Eerste divisie

De nummers 1 en 2 van de eerste divisie, Cambuur en De Graafschap, staan op de rechtstreekse promotieplaatsen. NAC en FC Volendam zijn naast de De Graafschap de periodewinnaars. Mocht de huidige stand als eindstand worden genomen, is het nog maar de vraag of Cambuur en De Graafschap promoveren. 

De kans dat NAC en FC Volendam play-offs spelen, desnoods een finalewedstrijd en dan tegen de nummer 16 van de eredivisie strijden om een eredivisieticket, lijkt onrealistisch gezien de coronacrisis en de vele dodelijke slachtoffers die dagelijks in Nederland te betreuren zijn.

Poll

Wat te doen met de eerste divisie?

  • Wachten totdat er weer gevoetbald kan worden (33%)
  • Per direct stoppen (67%)
1321 stemmen

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen