Volledig scherm
Onrust na NAC-Willem II © Perry Roovers/MaRicMedia

Wéér aanhouding vanwege rellen na NAC-Willem II, teller staat nu op 23

BREDA - De politie heeft wederom een verdachte aangehouden in verband met de rellen na NAC-Willem II. Het gaat om een 28-jarige man uit Breda. In totaal heeft de politie nu 23 mensen aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij de gebeurtenissen op 21 oktober.

Het was een drukke week voor de politie. In totaal werden vijf mannen aangehouden in verband met de rellen. Van maandag tot en met donderdag was de politie in de weer. Op maandag werden twee mannen aangehouden. De andere drie dagen ging het steeds om een persoon. Bij deze laatste aanhoudingen gaat het om mannen uit Breda.

Met de aanhoudingen van deze week komt de teller op 23 aanhoudingen te staan.

Mishandeling, belediging, discriminatie

Op zondag 21 oktober liep de voetbalwedstrijd tussen NAC en Willem II behoorlijk uit de hand. De beveiligers van NAC en de politie konden voorkomen dat aanhangers van de club met elkaar op de vuist gingen. 

Dat had wel als resultaat dat er door verschillende supporters ernstige strafbare feiten werden gepleegd richting de Mobiele Eenheid. Er was sprake van mishandeling, belediging, opruiing en discriminatie. Er werd door mannen met kettingen en broeksriemen geslagen. Twee agenten zijn daarbij lichtgewond geraakt.

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda