Vurig ‘welkom’ voor gerenoveerde NAC-selectie, honderden supporters bezoeken laatste open training

VideoHonderden supporters hebben woensdagmiddag NAC een hart onder de riem gestoken. Met vuurwerk en gezang werd de flink ververste selectie op de laatste open training voor de eerste competitiewedstrijd het veld op begeleid.

Door een spontaan initiatief van supportersgroep Fr0nt76 kwamen de fans op het trainingscomplex in Zundert bijeen. Met als doel de nieuwe spelers nog een keer vurig welkom te heten. En om te laten zien dat de achterban nog steeds ‘vechtlustig en als een blok achter de club staat’. 

Knalvuurwerk bleef nagenoeg uit, op uitdrukkelijk verzoek van de club. Fr0nt76 had supporters via sociale media opgeroepen naar Zundert te komen. Op de eerste training was nagenoeg niemand aanwezig, stelden ze in hun oproep op Facebook: ‘Bij de eerste training stonden er nog anderhalve pion en een paardenkop op het Zundertse veld. Nu de selectie langzaamaan vorm begint te krijgen, breekt met de laatste training voor aanvang van de competitie alsnog het moment aan om de nieuwe jongens welkom te heten, door ze samen met de vertrouwde gezichten te laten zien dat de achterban nog steeds vechtlustig en als een blok achter de club staat.’

Degradatie

Na de roemloze degradatie van afgelopen seizoen vond een grote renovatie van de spelersgroep van NAC plaats. Ruim twintig spelers vertrokken uit Breda. Daartegenover stond de komst van een leger nieuwelingen. Van de oude garde lijken enkel Arno Verschueren en Mounir El Allouchi nog in aanmerking voor een basisplaats te komen. Verder bestaat het gros uit nieuwe gezichten, die woensdag kennis konden maken met de hartstocht van het Bredase publiek.

,,Op tv is er nu niets met sport en ik heb nog vakantie, dus waarom niet?”, legt Jac van Gils uit Bavel zijn aanwezigheid tijdens de laatste training in Zundert uit. Tot ergernis van enkele supporters trainde de selectie tamelijk ver van de supporters. Mede daarom verliet een deel al snel het complex in Zundert.

Seizoensouverture

Vrijdag om 20.00 uur vangt de eerste speelronde van de eerste divisie aan. Voor NAC zal de rentree op het tweede niveau plaatsvinden in Dordrecht. Aan de Krommedijk wordt de ploeg van trainer Ruud Brood gesteund door een uitverkocht uitvak met 400 supporters. Een week later vindt de eerste thuiswedstrijd plaats. In het Rat Verlegh Stadion ontvangt NAC dan Helmond Sport.

Volledig scherm
Laatste open training NAC voor de competitie © Joost Blaauwhof
Volledig scherm
Sfeeractie NAC-supporters tijdens laatste training voor seizoen 2019/2020. © Steven van Beek

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen