Volledig scherm
Thomas Marijnissen maakte op 't Heike zijn rentree op het voetbalveld. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Voormalig NAC-talent Marijnissen ruilt Rood-Wit na half jaar in voor België: ‘Zoek naar grotere sportieve prikkel’

transferThomas Marijnissen verlaat per 1 januari eersteklasser Rood-Wit. De aanvaller, die de jeugdopleiding van NAC doorliep, vertrekt naar het Belgische Zwarte Leeuw. ,,Met deze overgang vergroot ik mijn kansen om eventueel terug te komen op niveau.”

Marijnissen was tot ruim een jaar geleden nog een groeibriljant in de jeugdopleiding van NAC. De Bredanaar kon diverse malen ruiken aan het eerste elftal en het debuut in het Rat Verlegh Stadion leek allesbehalve ver weg. Persoonlijk leed gooide de deur naar de eredivisie echter keihard dicht.

Volledig scherm
Thomas Marijnissen, na zijn entree bij Rood-Wit.

Na enige zaken op orde te hebben gekregen, streek Marijnissen afgelopen zomer na intensief contact met hoofdtrainer Jack Sweres neer in Sint-Willebrord. Bij eersteklasser Rood-Wit moest de voetbaldroom van de aanvaller een nieuw leven ingeblazen worden. Aan BN DeStem lichtte Marijnissen destijds zijn beweegredenen toe. ,,Na een gesprek kreeg ik een goed gevoel bij deze vereniging. Een hechte dorpsclub, waar het altijd gezellig en druk is. Mensen zeggen wat ze denken, dat past bij mij. Nu moet ik fit worden en stappen gaan maken, want ik ben nog lang niet klaar met voetballen.”

Nog geen half jaar later gaat Marijnissen de deur op 't Heike echter al achter zich dichttrekken. ,,Ik ben klaar voor een volgende stap en een nieuw avontuur.” De overgang betekent overigens niet dat de aanvaller het niet naar zijn zin had bij de dorpsclub. ,,Rood-Wit heeft een ontzettend leuke groep. Maar ik ben op zoek naar een grotere sportieve prikkel. Ik ben een voetbaldier en op deze manier word ik minder uitgedaagd. Ik wil fitter en sterker worden. Met de overgang naar Zwarte Leeuw vergroot ik mijn kansen om eventueel terug te komen op niveau. Dat lukt niet op vijftig procent.”

Een terugkeer bij jeugdliefde NAC heeft de grille buitenspeler ook nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. ,,Als ik NAC zo zie dolen, geeft dat wel een extra motivatie. Ik vind mezelf beter dan sommige spelers die ik zie spelen of invallen. Gelukkig hebben ze gisteren eindelijk gewonnen. Maar nogmaals, ik moet eerst zelf volledig fit geraken om mijn niveau te halen. Daarvoor is Zwarte Leeuw de uitgelezen kans.”

Volledig scherm
Thomas Marijnissen in actie voor NAC-1. © Pro Shots